Home Meer weten? Nieuws van Jilster
 

Nieuws van Jilster

Wil je regelmatig tips ontvangen over het maken van een tijdschrift en mooie verhalen lezen van andere klanten? Abonneer je dan op de Jilster nieuwsbrief. 

Video: zo worden tijdschriften gemaakt

Geplaatst op 23 maart 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Dit is een video over het productie proces van Jilster. Een tijdje geleden zijn we samen met onze stagiaires op bezoek gegaan bij onze drukkerij in Budel (een dorp dichtbij de Belgische grens).

Zo worden tijdschriften gemaakt

Video: tijdschriften over de ideale leerkracht

Geplaatst op 2 maart 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Samen een tijdschrift maken; op de Fontys Hogeschool Kind en Educatie heeft de pabo-opleiding sinds kort een nieuwe methode, eerstejaars studenten maken een tijdschrift over de ideale leerkracht.

meer over de ideale leerkracht

Altijd welkom

Geplaatst op 30 januari 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Heb je wat extra hulp nodig of wil je ons leren kennen? Maak dan een afspraak met ons en kom langs in het Dr. Stadighuis, een oude dokterswoning in Bennekom. Je bent van harte welkom!

kijk hier hoe je contact met ons kunt opnemen

Wist je dit al? Jilster Plus

Geplaatst op 28 januari 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Jilster Plus betekent hulp bij het maken van je bedrijfsmagazine. Het is een extra service die aangeboden wordt als ondersteuning bij het maken van een tijdschrift.

Meer over Jilster Plus Service

Gun jij ook alle Nederlandse kinderen een leuke verjaardag?

Geplaatst op 22 december 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Wist je dat er in Nederland zo'n 61.000 kinderen zijn die hun verjaardag niet kunnen vieren? In hun gezin is er niet voldoende geld om een cadeautje te kopen en een traktatie mee naar school te geven. Laat staan dat er geld is voor een verjaardagspartijtje! Stichting Jarige Job zorgt met jouw hulp dat ook deze kinderen een leuke verjaardag kunnen hebben.

Leuke verjaardag voor kinderen

Toe aan wat overzicht in je berg foto's?

Geplaatst op 21 oktober 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Heb je tijdens het maken van je tijdschrift gemerkt dat je je foto's niet zo heel systematisch bewaart thuis? En zou je het liever zien dat je orde hebt in de chaos? Dan is het misschien iets voor jou om deel te nemen aan het online begeleidingsprogramma van personal organiser Ingeborg Koot van IKorganiseer.

Meer over IKorganiseer

Kijk mee: zo wordt jouw tijdschrift gemaakt

Geplaatst op 21 juli 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Wil je wel eens achter de schermen kijken en zien hoe je Jilster tijdschrift wordt gemaakt? De Jilster team leden Mariël, Diandra, Hang, Rob en Pamela gingen op excursie naar De Budelse, onze vaste drukker. Kijk mee!

Kijk mee hoe jouw tijdschrift wordt gemaakt

Winnaars gratis hulp vormgeving zijn blij

Geplaatst op 1 juli 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Onlangs hebben we zelfs twee (!) winnaars gekozen uit de inzendingen van de winactie waarmee je kans maakte op tien uur gratis vormgeving van een studente grafische vormgeving. De winnaars zijn er blij mee. De een mailt stagiaire Mariel Koudijs: "Top. Ben blij met jou."

meer over de winnaars

Ook leuk om samen te doen: Inzameldoelen.nl

Geplaatst op 23 juni 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Ben je aan het opruimen en heb je spullen over? Dan vraag je je misschien af: waar láát ik die spullen? Weggooien is zonde... Geef alles wat je niet meer nodig hebt dan aan een goed doel. Bijvoorbeeld via het platform van Inzameldoelen.nl.

lees verder

Workshop ‘Tijdschrift maken’: basis al snel onder de knie

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Tijdschrift voor jou heeft onlangs een workshop ‘Tijdschrift maken’ verzorgd voor medewerkers van Kontakt der Kontinenten Training & Advies in Soesterberg. Mouis Blans vertelt: “Vanwege de afronding van een project dat twaalf jaar heeft geduurd wilden we alle betrokkenen iets tastbaars meegeven bij de slotconferentie. Het project ging over inburgering van geestelijke bedienaren. We kwamen al snel op het idee van een tijdschrift.”

lees verder over deze nuttige workshop

Je eigen tijdschrift uitgeven als profi bladenmaker?

Geplaatst op 8 april 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen tijdschrift uit te geven maar durf je de stap niet te zetten vanwege de hoge (financiële) risico's? Lees dan verder. Het is namelijk heel eenvoudig om als een profi bladenmaker je eigen tijdschrift titel te starten.

lees hier over de Jilster bestel- en verzendservice

1 April!!!

Geplaatst op 1 april 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

De leerlingen van de St. Jozefschool in Blokker worden in het ootje genomen. Bekijk deze geweldige fotoreportage! De leerlingen van de St. Jozefschool hebben samen een tijdschrift gemaakt met Jilster. Dat zien ze vandaag, op 1 april, voor het eerst...

lees verder over de geslaagde 1-aprilgrap

Grappig: Jilster teamleden over bruiloft in eigen land

Geplaatst op 20 maart 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Onlangs zaten we als internationaal Jilster team bij elkaar en bespraken we hoe een bruiloft wordt gevierd in Nederland, Duitsland en de VS. Elke cultuur blijkt zo weer zijn eigen tradities te kennen. We vonden deze verschillen zelf zo leuk, dat we ze graag aan je doorvertellen.

lees verder over de verschillende tradities

Ook leuk om samen te doen: Meetup

Geplaatst op 18 februari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Trouwe nieuwsbrieflezers weten dat we je graag tippen op andere leuke dingen die je samen kunt doen. We hebben weer een bijzondere gevonden, hoor! Het heet Meetup. Naar eigen zeggen is het ’s werelds grootste netwerk van plaatselijke groepen. Maar dat zegt nog niet zo veel, he? We leggen het verder uit.

dit is Meetup

Nieuw sjabloon: familie stamboom

Geplaatst op 18 februari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Maak je een tijdschrift met of over je familie? Dan kun je nu ook heel eenvoudig een mooie pagina maken met je familie stamboom. Je vindt dit nieuwe sjabloon in de redactieruimte.

bekijk het sjabloon hier

Verras je geliefde met een poster!

Geplaatst op 4 februari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Wil je je lief iets bijzonders geven met Valentijnsdag? Maak dan nog snel een mooie cover en laat hiervan een poster drukken. Je hebt vast nog wel een bijzonder plaatje in je fotocollectie.

lees verder

Meer over het partnerprogramma en het Jilster team

Geplaatst op 31 januari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Wil je meer weten over de extra mogelijkheden die Jilster biedt, zoals de bestel- en verzendservice, content aanbieden vanaf je eigen site of ben je geïnteresseerd in andere samenwerkingsmogelijkheden?

bekijk hier de mogelijkheden

Lees ook 'Het paarse paard' voor

Geplaatst op 24 januari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam voor kinderen. Omdat de Nationale voorleesdagen zijn begonnen, tipt Jilster je graag op de site van illustrator en sprookjesschrijfster Boukje Lootsma. Zij schrijft sprookjes voor kinderen en volwassenen. Er staat ook een heerlijk gedicht op de site, met een mooie prent erbij. Het heet 'Het paarse paard'.

lees het gedicht hier

Ook leuk om samen te doen: breien!

Geplaatst op 20 januari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Hoera! Vandaag is het 'Samen breien dag'. We hoeven je vast niet te vertellen dat breien helemaal hot is. Voor jong en oud. Je hebt wild breien - zie je ineens een gebreid lapje om een boomstam hangen - en georganiseerd breien. Je kunt zelf een breimiddagje organiseren. Bij je thuis, gezellig met vriend(inn)en en familieleden.

lees verder

Ge-wel-di-g idee: fotoshoot leerlingen groep acht

Geplaatst op 16 januari 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Deze pagina’s zijn wel heel bijzonder! Erica Nijburg heeft ze gemaakt, met leerlingen van groep acht van de basisschool, samen met fotograaf Anoushka van Velzen. Als afsluiting van hun periode op de basisschool heeft ze de scholieren één voor één op de foto gezet. En hoe!

lees meer over deze fotoshoot

"Ter versiering posters aan de muur"

Geplaatst op 23 september 2013 in de categorie Nieuws van Jilster.

Andy Verberne was een van de eersten die een poster van de cover bestelde bij Jilster.

meer over de posters van dit huwelijkstijdschrift

Opleiding tot Junior-Jurist: nu voor iedere basisschool

Geplaatst op 23 juli 2013 in de categorie Nieuws van Jilster.

“Kun jij lesmateriaal maken voor groep zeven en acht van de basisschool?” vroeg juf Marjon aan juriste en moeder Sija Hogendoorn. Daar hoefde Sija niet lang over na te denken: “Ik vind het belangrijk dat kinderen kennis hebben van het recht, dat ze inzien waar regels toe dienen. Daarmee begrijpen ze de samenleving ook beter. Recht gaat over normen en waarden.” De juriste stelde een leuke en leerzame opleiding tot Junior-Jurist samen, in de vorm van een vrolijk en informatief tijdschrift met mooi lesmateriaal.

meer over dit lesmateriaal