Maak je een tijdschrift voor de verjaardag van je zoon of dochter? De felicitaties van familie en vrienden mogen hierin niet ontbreken. Ook een woordje van degenen die aan het tijdschrift hebben meegewerkt niet! Toch kan het soms nog best een uitdaging zijn om iets moois op papier te zetten. Geen paniek! Wij helpen je alvast op weg met deze tips!

Samenwerken aan een tijdschrift

Ben jij tot hoofdredacteur van het tijdschrift benoemd? Aan jou de eer om de groep bij elkaar te trommelen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar persoonlijke verhaaltje op tijd aanlevert. Met het ontwerpprogramma van Jilster kun je heel gemakkelijk samen werken aan een tijdschrift. Iedereen levert zijn of haar zelf geschreven stukje met een foto aan en de hoofdredacteur kan dit op de pagina plaatsen. Of de hoofdredacteur verdeelt de pagina’s onderling binnen de groep, zodat iedereen zélf zijn of haar pagina een invulling kan geven.

Zo krijg jij de pen aan de praat! 3 handige tips op een rij

Door het tijdschrift te vullen met de mooie en oprechte woorden van familie en vrienden, wordt het tijdschrift heel speciaal. Maar een persoonlijke boodschap schrijven is zo makkelijk nog niet. Toch hoef je geen geboren schrijver te zijn om iets goeds op papier te krijgen.

Tip 1: Eerste indruk
Schrijf over jullie eerste ontmoeting. Waar was het? Weet je nog wat je eerste indruk was? Vaak zegt dat heel veel van iemand. Of misschien bleek toen je hem of haar beter leerde kennen dat hij/zij heel anders was. Beschrijf dat.

Tip 2: Overeenkomsten
Noem alle overeenkomsten die jullie hebben op. Dat kan heel praktisch en feitelijk zijn (we hebben allebei een hond, we komen allebei uit Den Haag, we houden allebei van dezelfde muziek), maar het kan ook meer op persoonlijk vlak zijn (we doen de dingen allebei grondig, we houden allebei van eerlijkheid, we delen dezelfde humor).

Tip 3: Recept
Schrijf een recept uit van een gerecht (of taart) waarvan jij weet dat jouw zoon/dochter, nicht/neef stapeldol is. Maak het persoonlijk door over de keren te vertellen dat jullie dit samen aten. Waar was dat en met wie waren jullie? Nodig hem of haar uit om dit binnenkort samen te gaan eten.

Regel een fotoshoot met de groep

Het is leuk om bij iedere aangeleverde tekst een individuele foto te plaatsen. Maar het is ook heel erg leuk om een foto van de hele groep paginabreed te plaatsen. Hiervoor kun je een fotoshoot inplannen, bijvoorbeeld met het hele gezin, de familie of vriendengroep.

 

Kijk voor vormgevingstips bij de sjablonen uit ons ontwerpprogramma onder het kopje van verjaardag en vriendenboekje.