SCHOOLOPDRACHT

Een tijdschrift maken betekent creatief en vakinhoudelijk bezig zijn. Een uitdagende manier om samen te werken aan een schoolopdracht!

AFSCHEID GROEP 8

Maak het afscheid van de basisschool onvergetelijk met een zelfgemaakte glossy. Leuk voor nu èn later!

VERSLAG & SCRIPTIE

Val extra op bij je docenten door je stageverslag of scriptie een professionele uitstraling te geven!

PORTFOLIO

Een tijdschrift is een uniek èn leuk middel om anderen kennis te laten maken met jou als persoon.

Afscheid groep 8:
maak samen een tijdschrift

Afscheid groep 8 tijdschrift: maak het eenvoudig met Jilster. Maak gratis een account aan en probeer het uit. Nodig de hele klas, de ouders, juffen en meesters uit om samen te werken aan het afscheid groep 8 tijdschrift.

Neemt je kind dit jaar afscheid van de basisschool en wil je iets blijvends meegeven? Denk dan eens aan een eigen glossy als afscheidscadeau. Een tijdschrift vol met foto’s van de kleutertijd tot nu, interviews met leerkrachten, persoonlijke verhalen van klasgenoten en plannen voor de toekomst. Het unieke aan een eigen tijdschrift is dat de leerlingen dit mee naar huis kunnen nemen en hiermee de basisschooltijd altijd kunnen herbeleven.

Hoe ziet een afscheid groep 8
tijdschrift eruit?

Je bepaalt zelf hoe het afscheid groep 8 tijdschrift eruit ziet. De afscheid groep 8 glossy kan namelijk gedrukt worden in meerdere uitvoeringen. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie over de uitvoeringen.

Onze klanten vertellen…

 

stoer enzo tijdschrift glossy

Glossy als schoolopdracht: De STOERenzo

Drie leerlingen aan de Winkler Prins havo in Veendam kregen in havo-4 de opdracht om een onderzoek te doen naar een zelf te kiezen onderwerp. Ze besloten een tijdschrift te maken.

Lees meer >

Fotomuur afscheid groep 8 tijdschrift glossy

Afscheidsglossy groep 8 ‘Dag we gaan!’

Super leuke herinneringen voor later. Anneke Boek vertelt hoe zij het maken van een afscheidsglossy heeft aangepakt en deelt haar tips! Josephine: “Als ik in het boek kijk, geeft het leuke herinneringen. Nu ik in de brugklas zit, zie ik hoe wij in korte tijd al zijn veranderd.”

Lees meer >

winnende tijdschriften havo unic

Havoleerlingen van UniC enthousiast over het maken van een tijdschrift

Om het schrijfonderwijs binnen het vak Nederlands aantrekkelijker te maken, heeft UniC – een eigentijdse havo en vwo in Utrecht – een nieuwe lesaanpak geïntroduceerd. Anna Brouwer, docent Nederlands, liet havo-leerlingen in groepjes een tijdschrift maken.

Lees meer >

Afscheid groep 8: waarom een tijdschrift maken?

Afscheid groep 8 is een groot moment. Het leuke is dat je een magazine samen met de kinderen uit groep 8 kunt maken. Andere mogelijkheid is om met een aantal ouders als verrassing een tijdschrift voor de kinderen te maken. Hoe je het ook aanpakt: je maakt zo´n afscheid groep 8 magazine heel eenvoudig met Jilster. Met een groep ouders, als lesproject of als combinatie van die twee.

Glossy maken in 3 stappen:
hoe maak je dan zo’n
afscheid groep 8 tijdschrift?

We geven je graag nog wat tips voor
de praktische kant van het tijdschrift
maken met Jilster.

Download ook: werkboekje
samen een tijdschrift maken
voor afscheid groep 8

huwelijkscadeau samen een tijdschrift maken met jilster editor voorbeeld schermafbeelding
  • Stap 1

    Bedenk of je het tijdschrift alleen wilt gaan maken of samen met anderen. Als je het samen wilt doen, nodig dan de vrienden, familieleden, collega’s en buren van je vader uit om ook een pagina te vullen.

  • Stap 2

    Maak een account aan en probeer Jilster gratis uit. Ook een online magazine maken is gratis. Je betaalt pas als je een gedrukt exemplaar van je tijdschrift bestelt.

  • Stap 3

    Een eigen magazine als verjaardagscadeau maak je bij Jilster helemaal zoals je zelf wilt. Je zult het tijdschrift beetje bij beetje zien groeien. Is iedereen klaar? Bestel dan het gewenste exemplaren in druk en laat je tijdschrift of glossy thuis bezorgen.

Samen een tijdschrift maken
met Jilster

Ouders en leerkrachten vertellen in dit filmpje hoe zijn samen een tijdschrift hebben gemaakt voor afscheid groep 8 en wat ze vinden van werken met Jilster.

 

Meer dan 350.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en het samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks, die helpen je bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!