• Afscheid groep 8

  Maak het afscheid van de basisschool onvergetelijk met een zelfgemaakte glossy als afscheidscadeau. Leuk voor nu èn later!

Afscheidscadeau groep 8 | Afscheid groep 8

Maak samen een afscheidstijdschrift als blijvende herinnering aan groep 8

Gaat je kind binnenkort de overgang maken naar de middelbare school of neemt je klas dit jaar afscheid van de basisschool? Kleine kinderen worden groot en dat mag best worden gevierd. Een mooie manier waarop dat gedaan kan worden, is door samen met de ouders, leerkrachten en leerlingen een tijdschrift als afscheidscadeau groep 8 te maken.

icon verzamelen
Stap 1: Verzamel

Verzamel foto’s en teksten die passen bij je tijdschrift en doe ideeën op over de invulling van je afscheidscadeau groep 8. Met Jilster kun je een tijdschrift maken voor elke gelegenheid.

icon samenwerken
Stap 2: Werk samen

Wie ga je uitnodigen? Je kunt ouders, leerkrachten en leerlingen een uitnodiging sturen en één of meer pagina’s toewijzen. Iedereen kan zelf foto’s en teksten toevoegen aan het tijdschrift.

icon bewerken
Stap 3: Bewerk

Nu kun je echt aan de slag met het maken van je tijdschrift. Voeg je foto’s en teksten toe en bewerk je pagina’s helemaal zoals jij dat wilt. Je kunt ook gebruik van handige sjablonen, achtergronden en clip-arts.

icon bestellen
Stap 4: Bestel

Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je de bestelling gaan plaatsen. Kies uit verschillende uitvoeringen en laat je tijdschrift thuis bezorgen. Het is ook mogelijk om een proefexemplaar te bestellen.

De leukste foto’s en verhalen gebundeld in
een afscheidsglossy voor groep 8

Een afscheid groep 8 tijdschrift is ontzettend leuk om als afscheidscadeau te geven aan je leerlingen. Bundel de leukste verhalen, foto’s, klassenuitjes en grappige anekdotes samen en laat ieder kind zijn/haar eigen pagina opmaken. Werk samen met leerkrachten en ouders. Met zo’n afscheidscadeau maak je het afscheid groep 8 onvergetelijk!

Vul je afscheidstijdschrift voor groep 8 zoals jij dat wilt!

 • Bonte verzameling

  In de bonte verzameling krijgt iedere leerling een pagina toegewezen en mag deze helemaal zelf vormgeven. Omdat elke leerling zijn eigen creativiteit kwijt kan, krijg je een vrolijk en afwisselend tijdschrift.

 • Het vriendenboekje

  In een vriendenboekje worden de kinderen geïnterviewd of geven zij zelf antwoord op een aantal vaste vragen. De antwoorden op de vragen worden vervolgens in dezelfde stijl opgemaakt op de pagina.

 • De groei van de klas

  Het ‘de groei van een klas’-tijdschrift beschrijft de hele basisschooltijd. Naast de persoonlijke pagina’s van de kinderen is er ruimte voor meer rubrieken. Met foto’s, verhalen over projecten en een interview met de juf of meester kan je van elk jaar een overzicht maken.

Bestel de ‘Afscheid Groep 8’ Gids!

Een praktisch magazine als handboek én inspiratiebron vol handige informatie, leuke verhalen, werkbladen, tips & tricks en nog veel meer! Bekijk de ‘Afscheid Groep 8’ Gids online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.

Afscheid groep 8 gids

Onze klanten vertellen…

Leuke herinneringen voor later: Afscheidsglossy ‘Dag we gaan!’

Alle 8ste groepers van OBS De Prinsenakker uit Bennekom kregen de afscheidsglossy ‘Dag we gaan!’ waar ze altijd in terug kunnen kijken. Anneke Boek, moeder van Josephine, nam het initiatief.

Een exclusieve ‘uitzwaai editie’ voor groep 8 van basisschool Het Overbos

Ines Kombrink wilde het moment waarop haar kind de overstap naar de middelbare school maakte niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom maakte samen met een groepje ouders en leerkrachten een tijdschrift voor 31 leerlingen.

Een extra mooi afscheidstijdschrift  bij CBS De Acker door sponsorpagina

Op CBS De Acker in Bergschenhoek is het traditie om een mooi herinneringsboek mee te geven aan de leerlingen van groep 8. Dit jaar hebben Bianca de Leede en een aantal andere ouders de redactie op zich genomen.

De Alexanderschool deelt hun ervaring

Ouders en leerkrachten vertellen in dit filmpje hoe zij samen een tijdschrift hebben gemaakt als afscheidscadeau voor groep 8 en hoe zij het werken met Jilster hebben ervaren.

Meer dan 500.000 gebruikers
gingen je al voor…

Kies uit verschillende uitvoeringen
van hoge kwaliteit!

Meer inspiratie voor het maken van
een afscheidstijdschrift…

12 tips voor de invullen van jouw afscheidsglossy groep 8

Het is natuurlijk heel leuk om iedere leerling een eigen pagina te laten vullen, maar misschien wil je naast de persoonlijke pagina’s nog meer rubrieken toevoegen? Laat je dan inspireren door deze tips.

Tips voor de financiering van je afscheidsglossy

Op basisscholen wordt er steeds vaker een afscheidsglossy voor groep 8 gemaakt. Om de kosten vanuit de school en de ouders zoveel mogelijk te beperken, geven we graag een aantal tips.

Download het gratis lespakket met werkbladen voor groep 8

We hebben een lespakket samengesteld dat leerlingen helpt bij het maken van een tijdschrift. Dit lespakket bestaat uit verschillende werkbladen die gebruikt kunnen worden om een tijdschrift mee te vullen.

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en over samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks. Deze kunnen je helpen bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!

Samen een mooier tijdschrift maken, doe je met Jilster.