Zit je zoon of dochter in groep 8? Dan gaan ze dit jaar afscheid nemen van hun vertrouwde juf, meester en klasgenoten. Het komt steeds vaker voor dat ouders een tijdschrift maken voor hun kind en deze aan het eind van het jaar geven. Het ontwerp- en schrijfproces kan soms veel tijd kosten, daarom geven we je graag wat tips voor de inhoud!
Hieronder een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Tip 1: Een vriendenboekpagina

Laat ieder kind een vragenlijst invullen die de ouders kunnen gebruiken om met Jilster een soort vriendenboekpagina te maken. Geef een instructie waarin staat waar de ouders op moeten letten als ze deze pagina’s gaan opmaken. Het leuke hieraan is dat iedereen wordt gestimuleerd om lekker creatief aan de slag te gaan. Zo ontstaan er persoonlijke pagina’s en krijgen de kinderen aan het eind van het jaar een verrassend tijdschrift mee naar huis.

Zie voor voorbeeldvragen:

 

Tip 2: Maak een fotomuur

Maak de meest bijzondere momenten onvergetelijk door een fotomuur toe te voegen aan het tijdschrift. Prik klassenfoto’s, foto’s van uitjes en leuke kiekjes van bijvoorbeeld het groep 8 kamp op deze muur.

Ga naar Jilster, klik op ‘sjablonen’ en selecteer het sjabloon onder ‘basisschool#2’.

Fotomuur afscheid groep 8 tijdschrift glossy

Tip 3: Interview juf en meester

Hoe leuk is het om later een persoonlijk verhaal of interview van je favoriete juf of meester terug te lezen!? Interview de juffen en meesters en verwerk deze in de afscheidsglossy. Deze interviews kun je natuurlijk kort houden of juist uitgebreid uitlichten in het tijdschrift. In het online ontwerpprogramma van Jilster vind je verschillende sjablonen voor het verwerken van een interview of persoonlijk verhaal van de meester of juf.

Ga naar Jilster, klik op ‘sjablonen’ en selecteer het sjabloon onder ‘basisschool #1’ of ‘basisschool #2’.

 

Heel veel plezier met het maken van een afscheidsglossy voor jouw zoon of dochter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie