Let op de gele sterren

Het online programma van Jilster toont foto’s en afbeeldingen in lage kwaliteit op het beeldscherm.
Zo kun je altijd snel met Jilster blijven werken!

De daadwerkelijke kwaliteit van een afbeelding controleer je met behulp van de gele sterren.

Veelgestelde vragen

Afbeeldingen

De kwaliteit van de afbeelding/foto lijkt onvoldoende. Hoe kan dit?

De weergavekwaliteit van de foto’s op de pagina komt niet overeen met de werkelijke kwaliteit. Dat komt omdat we in de editor verkleinde afbeeldingen gebruiken om de werksnelheid te bevorderen.

Bij het afdrukken wordt de hoogst beschikbare kwaliteit van de foto gebruikt.

Welke kwaliteit moeten mijn afbeeldingen/foto’s minimaal hebben?

Als je een afbeelding selecteer kun je aan de gele sterren (rechtsboven) je zien wat de kwaliteit is: vier gele sterren is optimaal. Twee gele sterren geeft ook nog een mooie afdruk. Bij minder dan twee gele sterren wordt de afdruk in het tijdschrift echt niet mooi.

Om foto’s van optimale kwaliteit (de volledige vier sterren) te krijgen, als je ze paginavullend gebruikt, moeten deze minimaal de resolutie hebben 2575 x 3600 px.

Voor een goed resultaat scan je de foto’s ze op minimaal 300 dpi. Als je ze wilt vergroten, gebruik dan een hogere resolutie.

Het uploaden van foto’s gaat soms erg traag. Hoe komt dit?

Omdat je met Jilster helemaal online werkt moeten de hoge kwaliteit foto’s vanaf je eigen computer naar de Jilster server worden verplaatst.

Als je veel foto’s tegelijk upload kan dit best lang duren. Eventueel kan je wat minder foto’s per keer uploaden.

Voor het werken met Jilster is een krachtige computer en een snelle, stabiele internetverbinding belangrijk. Hoe hoger de upload snelheid hoe sneller de foto’s geupload worden. Je kunt de uploadsnelheid hier eventueel controleren. Een uploadsnelheid van minimaal 10 Mbps zal voldoende moeten zijn.