Wow! Weer zo’n bijzonder tijdschrift bereikte onze mailbox. Esther heeft ‘Ons huis & interieur’ gemaakt. Voor haar vriend en voor zichzelf. “Het is een blijvende herinnering aan de geweldige tijd die we hadden in Tilburg!” zo vertelt ze.

Afscheid van Tilburg

“Sinds onze studententijd in de jaren ’90 woonden we in Tilburg. In 2001 renoveerden we grondig een typische Tilburgse arbeiderswoning. Daar hebben we met veel plezier gewoond. Vorig jaar verkochten we in twee weken dat huis om te verhuizen naar een dorp. Als afscheid van Tilburg en als herinnering aan ons fijne en mooie huis heb ik dit tijdschrift gemaakt. Volledig geïnspireerd door het blad Eigen Huis & Interieur.”

Inspiratie uit professionele bladen

“Ik was zowel fotograaf, tekschrijver als eindredacteur van het tijdschrift! Terwijl ik eraan werkte, kwamen er steeds nieuwe ideeën voor originele pagina’s. Heel praktisch dus dat je pagina’s kan toevoegen. Ik heb grote lol gehad bij het maken van de teksten omdat ik me liet inspireren door professionele bladen. Heel veel van die teksten waren ook precies van toepassing op mijn tijdschrift! De cover vind ik het mooist omdat die bijna niet te onderscheiden is van een professioneel interieur blad.”

Echt mooi tijdschrift

“Laat je inspireren door andere tijdschriften, zoals ik deed met Eigen Huis & Interieur. Let daarbij op het lettertypes, lay-out, kleurgebruik, foto’s, inhoud (de rubrieken) en teksten. Als je goed kijkt hoe de professionals dat doen en het vervolgens zelf toepast, heb je een echt mooi tijdschrift. Ik heb veel eigen foto’s gebruikt. Het was handig dat ik van te voren zo ongeveer bedacht had wat ik wilde maken en dus allerlei verschillende foto’s had om te gebruiken. Want toen ons huis eenmaal overgedragen was, kon ik daar natuurlijk geen foto’s meer maken.”

Creativiteit

Reactie van anderen op het tijdschrift waren heel positief: “Wow! Geweldig! Jij moet iets doen met je creativiteit!” hoorde Esther van mensen uit haar omgeving. En terecht! Vind je ook niet?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie