Ben jij op zoek naar een creatieve uitlaatklep? Ga eens op pad, gewapend met een camera en zie dingen die je nog niet eerder zag. En als kers op de taart kun je je foto’s laten bundelen in een tijdschrift.

Fotograferen is gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat leren van nieuwe vaardigheden goed is voor je hersenen en je geheugen. Hoe moeilijker de vaardigheid is die jij jezelf aanleert hoe beter dit is. Met fotograferen leer je vaak ongemerkt een heleboel. En niet geheel onbelangrijk; je bent even lekker ongedwongen het huis uit! Frisse lucht doet een mens goed.

Straatfotografie, natuurfotografie, dierenfotografie. Er zijn ontzettend veel verschillende onderwerpen te fotograferen. Kies iets wat je interesseert en ga er helemaal voor!

Heb je weleens gehoord van de fotografie challenge “Elke dag een foto”? Een fotoproject waarbij je iedere dag een nieuwe foto maakt, een heel jaar lang.

 

Bundel je foto’s

Presenteer je mooiste foto’s in een tijdschrift of boek. Een tijdschrift kun je jarenlang bewaren, waardoor je foto’s mooi blijven en je ze ook niet kwijt kunt raken. Ook kun je dit aan iemand cadeau doen, bijvoorbeeld aan je zus met wie je afgelopen zomer op vakantie bent geweest naar Thailand. Een tijdschrift vol met reisfoto’s en grappige kiekjes van jullie samen! Zie hieronder twee voorbeelden van hoe je een fotopagina kunt vormgeven. 

Foto’s bewerken op de pagina(‘s)

In het online ontwerpprogramma van Jilster vind je tientallen voorgemaakte fotografie templates die zijn ingedeeld per thema. Je kunt ook gebruik maken van verschillende achtergronden en clip-arts. Zo kun je je fototijdschrift precies maken zoals jij dat wilt!

Met een paar simpele handelingen heb je binnen een mum van tijd een pagina af!

Succes en vooral heel veel plezier!