verjaardagscadeau hoera tijdschrift voorbeeld

VERJAARDAGSCADEAU

Op zoek naar een uniek verjaardagscadeau? Denk eens aan een zelfgemaakte glossy. Leuk voor jong en oud!

SARAH & ABRAHAM

Geef samen met je familie en vrienden een tijdschrift cadeau aan de jarige die binnenkort Sarah of Abraham gaat zien.

Cover maken: maak zelf een
cover met Jilster!

Cover maken: Maak je eigen cover en laat het als poster drukken! Met het online programma van Jilster maak je eenvoudig zelf een magazine cover. Maak gratis en vrijblijvend een account aan en probeer Jilster gratis. Je betaalt pas als je een gedrukt exemplaar besteld.

Maak samen een mooi tijdschrift met Jilster magazine covers inspiratie
In onze handleiding vind je veel nuttige
informatie over het maken van een cover (of poster)!

Jouw eigen cover maken in 3 eenvoudige stappen:

We geven je graag nog wat tips voor de praktische
kant van het maken van een cover (en poster) met Jilster. 

 • Stap 1

  Maak een account aan en probeer Jilster gratis en vrijblijvend uit. Ook een online magazine maken is gratis. Je betaalt pas als je een gedrukt exemplaar van je cover of tijdschrift bestelt.

 • Stap 2

  Kies een aansprekende foto of illustratie. Een goede cover bestaat voor 70% uit beeld en voor 30% uit tekst. Het is dus belangrijk dat je afbeelding of illustratie groot geplaatst kan worden en dat deze opvalt, zodat het een echte eyecatcher is.

 • Stap 3

  Nu kun je natuurlijk alle teksten netjes onder elkaar zetten, in hetzelfde lettertype en dezelfde lettergrootte, maar is dat niet een beetje saai? Speel met de tekst! (Maar ook weer niet te veel. Dat maakt het geheel wat rommelig.)

  Gebruik kapitalen (HOOFDLETTERS) en hier of daar een opvallend kleurtje naast de basis kleur. Check als je bijna klaar bent of alle teksten goed leesbaar zijn op de achtergrond. Zorg ook hier voor voldoende contrast tussen de achtergrond en de tekst.

Op zoek naar een origineel cadeau?
Laat je cover als poster drukken!

Een cover maken als cadeau is erg leuk om te doen en leuk om te geven. Hieronder zie je de verschillende formaten die beschrikbaar zijn als poster. Met Jilster maak je een cover en laat je het eenvoudig drukken als poster.

Een cover of tijdschrift maak je eenvoudig samen door via het online programma uitnodigingen te versturen. Je familieleden, vrienden of collega’s kan dan zelf een pagina vullen. Je ziet het tijdschrift langzaam vorm krijgen totdat het een volwaardig magazine wordt. Met je vriend(in), collega of het bruidspaar op de cover!

cover maken A0 formaat

Een poster op A0 formaat

Bestel een gedrukte poster op A0 formaat (841 mm x 1189 mm).

cover maken A1 formaat

Een poster op A1 formaat

Bestel een gedrukte poster op A1 formaat (594 mm x 841 mm).

cover maken A2 formaat

Een poster op A2 formaat

Bestel een gedrukte poster op A2 formaat (420 mm x 594 mm).

cover maken A3 formaat

Een poster op A3 formaat

Bestel een gedrukte poster op A3 formaat (297 mm x 420 mm).

Met Jilster kan je ook samen een
eigen tijdschrift maken!

Wij drukken in hoge kwaliteit. Je bepaalt zelf hoe het tijdschrift eruit ziet. De glossy kan namelijk gedrukt worden in meerdere uitvoeringen. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie over de uitvoeringen.

Onze klanten vertellen…

“Voor een 75-jarige een glossy gemaakt. Het programma werkt heel makkelijk, service bij het bellen was goed en de reacties van de de jarige en de rest van de familie onvergetelijk. ik heb al weer ideeën voor een volgende glossy.”

– Marleen de Keizer

“Wat een fantastisch tijdschrift en wat een goede service van Jilster! Ik kwam aan het adres via een collega van mij die ook een prachtig tijdschrift had gemaakt. Het tijdschrift heb ik in samenwerking met familie voor mijn schoonouders gemaakt die 12 1/2 jaar getrouwd waren. Mijn schoonouders vonden het geweldig, de tranen liepen over hun wangen, zo blij waren ze er mee. Ik zou jullie altijd aanbevelen bij iedereen, zo gebruiksvriendelijk en gewoon supermooi!”

– Raija de Hoog

“Een tijdschrift gemaakt voor een vriendinnetje die een tijdje in het buitenland gaat wonen en reizen. Verschillende vrienden en familie laten schrijven in het tijdschrift. Zij kunnen direct zelf in de aan hen toegewezen pagina’s schrijven. Het vriendinnetje was blij verrast met dit persoonlijke kado! Het handzame kado paste goed in haar koffer! Een echte aanrader!”

– Sarah van Giels

“Wij hebben met de kinderen en kleinkinderen een boek gemaakt voor mijn ouders die 60 jaar getrouwd waren. Het is erg leuk geworden! Erg makkelijk dat iedereen er online aan kan werken, en dat iedereen ook kan zien wat de anderen doen. We hebben gebruik gemaakt van enkele sjablonen, maar we hadden ook creatief talent in de familie. Ik ga Jilster zeker aanraden aan anderen!”

– Joke de Ridder

“Al 4x heb ik al los mogen gaan met een Jilstermagazine voor jarige vriendinnen en dochter. De voorpret die ik met mijn mede-hoofdredacteuren en redacteuren beleefde was onvergetelijk. Tip: organiseer bij de presentatie van het magazine een pubquiz (inhoud vragen: de opvallendste 10 dingen van het feestbeest genoemd in het magazine) De zaal beantwoord de 10 vragen (meerkeuzevragen) en de jarige mag als laatste het juiste antwoord geven aan de zaal. Succes verzekerd.”

– Gerda Mulder

“Voor het afscheid van onze project manager hebben vele collega’s een ‘artikel’ geschreven. Het programma van Jilster moest ik even inkomen maar werkte prima. De glossy was heel goed gelukt, veel enthousiaste reacties van alle collega’s.”

– Annemiek Vegter

“Toen mijn vriend en ik samen 100 werden heb ik al onze vakantiedagboeken gebundeld in een leuk, dik boek, met de bijbehorende foto’s! Superleuk geworden, mede dankzij de hulp van het jilsterteam. Echt een aanrader dit, met heel veel mogelijkheden.”

– Truus de Wit

“We hebben prachtige tijdschriften gemaakt voor het afscheid van groep 8, samen met alle ouders van de kinderen. Ze werden keurig op de vooraf aangegeven datum geleverd. Mooie kwaliteit afdruk, en met de site van Jilster lukt het prima om een leuke layout zelf te maken of een bestaande in te vullen met je eigen teksten en foto’s. Ook erg handig dat je als hoofdredacteur mensen op afstand kunt helpen met hun pagina doordat je alle pagina’s kunt bewerken als hoofdredacteur. Aanrader!”

– Femke Nouws-Hubregtse

“Ik heb voor mijn dochter die 21 werd een glossy gemaakt! Het is ontzettend goed gelukt en ik vond het super leuk om te doen! Misschien in het begin even puzzelen maar door de online helpdesk word je enorm geholpen. Echt een aanrader dus, mijn dochter is er super blij mee!”

– Regine de Graaf

“Dit is ondertussen ons vierde tijdschrift, dat geeft al aan hoe tevreden wij zijn over Jilster.
Zowel het programma, de mogelijkheden en de klantservice zijn geweldig. Met alle vragen kun je er terechte en wordt snel geholpen. Bedankt Jilster!”

– Jolien Evers-Stegink

“Al voor de derde keer een tijdschrift met Jilster gemaakt! Super leuk cadeau, overweldigende reacties en ik ga zeker nog vaker een tijdschrift maken!!! De service krijgt van mij een 10 !!!!!!!!”

– Wendela Grupper-Frackers

“Samen met mijn zus en verschillende redacteuren heb ik een blad gemaakt voor onze moeder die 65 wordt. In het begin is het werken een beetje wennen, maar als je het door hebt wordt het steeds leuker. Over het eindresultaat ben ik zeer blij. Prachtige kwaliteit papier, mooie kleuren en fijn leesbaar ( veel fijner dan op de schermvoorbeelden)”

– Tasha D. Scholten

“Samen met mijn collega’s een glossy gemaakt voor een collega die met pensioen ging. Is erg mooi geworden. Fijn dat je iedereen kunt uitnodigen om zelf een pagina te laten maken. Daarna met je mede hoofdredacteuren de eindredactie doen en klaar is kees! Ook fijn dat er online hulp gegeven wordt vanuit Jilster. Als je vast dreigt te lopen, kun je snel weer verder!!! Heel leuk om te doen.”

– Saskia Craanen

“Voor het diamanten huwelijksfeest van mijn ouders 120 pagina’s gevuld. Een prachtig cadeau! Het werken met het programma gaat erg goed, ook de sjablonen zijn handig. Gelukkig waren we op tijd gestart want het kost al met al veel tijd en dat komt ook omdat je steeds meer creatieve ideeën krijgt. Zeer verslavend is het. Kortom: een aanrader!!”

– Ria Lubbers

“Voor de 70ste verjaardag van ons ma, hebben wij een glossy gemaakt. Ik vond het zeer leuk om in elkaar te steken en vond het jammer toen het af was. In het begin is het een beetje zoeken, maar je kent het snel. Mijn ma is er supergelukkig mee. We hebben er 2 besteld, zodat ze 1 heeft om iedereen te laten inkijken en 1 voor haar alleen. Ik kijk al uit naar een volgende gelegenheid om opnieuw een glossy te maken.”

– Annemie Lippens

Meer dan 350.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en het samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks, die helpen je bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!