Ben je op zoek naar een manier om bij te dragen aan de zorg, bijvoorbeeld voor iemand met een handicap of een ouder met dementie? Denk dan eens aan het maken van een persoonlijk tijdschrift of levensboek. Laat verzorgers via de inhoud van een tijdschrift kennismaken met iemand die speciale zorg nodig heeft en stimuleer zo op een leuke en snelle manier het contact tussen de zorgbehoevende en zijn of haar verzorgers.

Een leuke ijsbreker!

Als zorgverlener heb je contact met veel verschillende soorten mensen met uiteenlopende culturele achtergronden en karakters. Iedere persoon is uniek, heeft zijn of haar eigen verhaal, interesses en opvattingen over het leven. Dat maakt het werken in de zorg soms best wel een uitdaging. Een persoonlijk tijdschrift kan helpen in het contact tussen zorgverleners en mensen die afhankelijk zijn van zorg.

Wie zijn belangrijk voor mij? Waar kom ik vandaan? Hoe ziet mijn dagindeling eruit? Wat vind ik leuk om te doen? Waar ben ik goed in? Naar welke muziek luister ik graag? Wat is mijn favoriete film? Op al deze vragen kan antwoord worden gegeven in het tijdschrift.

Inspiratie nodig?

Bij het maken van een tijdschrift kan gebruik worden gemaakt van sjablonen die zijn ingedeeld in thema’s. Dit zijn kant-en-klare voorbeeldpagina’s die door onze vormgevers zijn opgemaakt met tekst en foto’s. Onder de noemer “Maak kennis met” vind je bijvoorbeeld pagina’s die aansluiten bij de zorg. Denk aan: een activiteitenrooster, een schematische dagindeling, de stamboom, belangrijke aandachtspunten in de begeleiding en een overzicht van de medicatiegegevens. De pagina’s kunnen naar eigen smaak en doel worden aangepast. Zo wordt het tijdschrift helemaal eigen! 

Maak het werken in de zorg nog leuker door te werken aan sociale netWERKEN.

Wie wil jij graag laten stralen met een tijdschrift?