Foto drukkerij

Heb je altijd al willen weten hoe een tijdschrift wordt gemaakt? Dit artikel neemt je mee naar onze drukkerij, waar jouw tijdschrift of boek tot stand komt. Lees je mee?

Het moment is daar! Na een periode van intensieve samenwerking, creativiteit en veel plezier is jullie ontwerp klaar voor bestelling. Maar eerst mag je kiezen in welk jasje je jouw ontwerp wilt steken. Ga je voor een traditioneel tijdschrift, chique glossy of boek met harde kaft? Alle drie worden op een andere wijze gemaakt en hebben een speciale uitstraling.

Je bestelling is geplaatst! Wat nu?

Als je de bestelling hebt geplaatst, wordt deze automatisch naar de drukkerij verzonden. Hier worden de pagina’s door grote printers gedrukt en op volgorde gelegd. Afhankelijk van de uitvoering die je hebt gekozen, wordt je bestelling verder verwerkt.

productieproces tijdschrift

  • Een traditioneel tijdschrift
    Heb je een tijdschrift besteld, dan krijgt de omslag (voor- en achterkant) en het binnenwerk dezelfde papierdikte. De pagina’s worden op maat gesneden en in de omslag geniet. Daarna is je tijdschrift klaar om verzonden te worden. Als je de bestelling vóór 12 uur hebt geplaatst, mag je uitgaan van een levertijd van 2 dagen.
  • Een chique glossy
    Laat je foto’s en verhalen in een glossy bundelen, dan ondergaat de omslag nog een extra bewerking. Een lamineermachine voegt een glanzende laminaatlaag toe op de buitenzijde van de omslag. Hierdoor krijgt deze de typische uitstraling van een glossy. Het binnenwerk wordt in de omslag gelijmd of geniet en is daarna klaar om de deur uit te gaan. Als je de bestelling vóór 12 uur hebt geplaatst, mag je uitgaan van een levertijd van 3 dagen.
  • Een boek met harde kaft
    Wil je liever geen tijdschrift, maar een echt boek? Dat kan ook! De omslag van je boek wordt net als bij een glossy voorzien van een luxe laminaatlaag. Vervolgens worden de pagina’s in de omslag geplakt en hebben een paar uur de tijd nodig om te drogen. In de rug van het boek worden vouwlijnen geperst, zodat je de pagina’s kunt omslaan. En voila, je boek is klaar! Als je de bestelling vóór 12 uur hebt geplaatst, mag je uitgaan van een levertijd van 5 dagen.

Klaar voor verzending?

Voordat je tijdschrift of boek écht klaar is voor verzending, gaat het eerst nog langs een afmeldstation. Daar wordt je bestelling afgemeld en klaargemaakt voor verzending. De barcode, een streepjescode die op de achterkant staat, wordt gescand en je tijdschrift of boek wordt in stevig karton verpakt en met een adressticker verzonden. Hoe je het pakket wilt laten bezorgen is aan jou. Je kunt kiezen uit een aantal verzendopties. Ook is het mogelijk om het pakket ergens op te halen.

TIP: Wil je precies weten wanneer je je bestelling kunt verwachten? Bereken het hier.

Uitpakken maar!

En dan is het moment daar; je mag je zelfgemaakte tijdschrift of boek in ontvangst nemen. Wat een bijzonder moment! Je online tijdschrift, nu ook op papier. Zeker iets waar je trots op mag zijn!