tijdschrift voor vriendin klant de mar

Priya Wannet (25) uit Arnhem heeft haar vriendin, Marriët Maasse (23) uit Veenendaal, met een zelfgemaakt tijdschrift verrast. Samen met andere vrienden en vriendinnen van Marriët heeft Priya het tijdschrift met verhalen, anekdotes, gedichten, complimenten en foto’s gevuld. In dit artikel wordt er ingezoomd op de stappen die Priya heeft gezet om tot een succesvol eindresultaat te komen. Want hoe maak je een tijdschrift voor je beste vriendin? Waar moet je beginnen? Is het veel werk? Is het leuk om te doen? Lees hier meer over in dit artikel.


De eerste ontmoeting

De vriendinnen leerden elkaar in het eerste jaar van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen kennen. Priya: “Ik ken Marriët nu vier jaar. Zij is mijn beste vriendin. We hebben een hoop te verduren gehad, maar met elkaars steun wisten we er altijd weer bovenop te komen. Marriët is op dit moment druk bezig met afstuderen, dat valt haar best zwaar. Met een zelfgemaakt tijdschrift wil ik haar een hart onder de riem steken.”

Eén overzichtelijk geheel

Ook Emile, de vriend van Marriët, en haar vriendinnen Joyce, Jackie, Reijnanda, Sylvia en Rowena zaten in het complot. De vriendinnen zijn allemaal op een andere manier met Marriët verbonden. Iedereen scheef zijn of haar eigen verhaaltje. De inhoud van het tijdschrift werd daardoor zeer uiteenlopend en daarmee extra leuk. Zo schreef de één een gedicht over Marriët en de ander stelde een top 3 samen over haar kwaliteiten. Alle persoonlijke verhaaltjes werden verzameld en door Priya op een spread geplaatst. Hierdoor werden deze verhalen één overzichtelijk geheel. Een spread bestaat uit twee tegenover elkaar liggende pagina’s in een tijdschrift. Priya: “Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van twee sjablonen die te vinden zijn in het online programma van Jilster. Daarvan heb ik alleen de kleur en het lettertype veranderd en mijn eigen foto’s eraan toegevoegd.”

Lees hier: Hoe maak je een spread?

 Minder ingewikkeld dan het lijkt

Het programma is minder ingewikkeld dan het lijkt, vindt Priya. Priya: “Het programma is voor iedereen toegankelijk. Jong én oud. Het maakt niet uit! Ik ben zelf een enorme kluns als het gaat om computertechniek. Toch kon ik met behulp van de sjablonen in het programma heel eenvoudig een tijdschrift in elkaar zetten. Op de website van Jilster is ook genoeg informatie te vinden, zoals de artikelen met tips en tricks en de handleiding. Ook het lezen van de ervaringen van anderen vond ik erg nuttig.”

Priya heeft naast een vriendenpagina ook een fotomuur, een relatie-quiz, een horoscopenpagina en een reclameadvertentie aan het tijdschrift toegevoegd. “Hiervoor heb ik ook weer gebruik gemaakt van de sjablonen die in het online programma staan. Deze zijn ingedeeld in verschillende thema’s, zoals ‘huwelijk’ en ‘verjaardag’. Ik heb eerst gekeken bij de sjablonen die bij het thema ‘vriendinnen’ staan. Ik koos iedere keer een sjabloon uit die mij aansprak en paste die dan naar mijn eigen stijl aan. Pas later ging ik ook mijn eigen ontwerpen maken.”

Een verslaving

Priya vond het maken van een tijdschrift ontzettend leuk om te doen. In haar vrije tijd zat ze graag op de bank achter haar laptop. Er waren regelmatig momenten dat ze de tijd uit het oog verloor. Priya: “Het werd een verslaving! Ik kon mijn laptop moeilijk aan de kant leggen. Ik ging op zoek naar tips die me konden helpen om mijn tijdschrift nog mooier te maken. Ik vond het artikel over het juiste kleurgebruik op je pagina zeer bruikbaar.”

Lees hier het artikel: Welke kleuren kun je het beste gebruiken op je pagina?

Priya is het meest tevreden over de cover van het tijdschrift. “Die had ik ook als eerste af. Ik had duidelijk voor ogen hoe deze eruit moest komen te zien. Over de rest van het tijdschrift deed ik wel wat langer. Ik ben ongeveer drie weken bezig geweest met 15 pagina’s. Maar het kan zeker wel sneller hoor! Ik heb voor dit project gewoon rustig de tijd genomen.”

Dankbaar

Marriët en Priya hebben afgelopen weekend in Eindhoven afgesproken. Emile was er ook bij. Hij zat naast Marriët op de bank toen Priya met een kleurrijk pakketje aan kwam zetten. Marriët: “Ik dacht eerst dat Priya een lp onder haar arm droeg toen ze bij ons binnenkwam. Ze had het cadeautje zo gek ingepakt. Toen ik het cadeau had uitgepakt, moest ik wel even een traantje wegpinken. Wat ik van mijn tijdschrift vind? Ja, hallo! Welk meisje droomt er nou niet van om als model op de cover van een tijdschrift te staan!?”

Marriët wil graag iedereen die aan het tijdschrift heeft meegewerkt nogmaals bedanken en in het bijzonder haar vriendin Priya. Marriët:

“Ik voel me zeer geliefd. Jullie lieve woorden hebben mij goed gedaan. Ik ga dit tijdschrift voor altijd bewaren en hier nog heel vaak in terugkijken.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie