Cover klantervaring Melissa

Wat doe je als je vriendin met de liefde van haar leven gaat trouwen? De veertigjarige Renate Kuipers-Bodok uit Wijk bij Duurstede wist hier wel raad mee. Samen met vijftien andere vriendinnen maakten zij een tijdschrift vol met leuke herinneringen aan hun vriendin Melissa de Groot die in 2016 is getrouwd.

Vrienden voor het leven

Als driejarig meisje kwam Renate naast Melissa te wonen. Nu, 37 jaar later, zijn ze nog steeds goede vriendinnen. Renate: “Melissa en ik hebben samen heel wat bloemetjes buiten gezet! Eén van de allermooiste momenten was toch wel toen we erachter kwamen dat we allebei tegelijk zwanger bleken te zijn van ons eerste kindje. Afgelopen jaar mochten we ook nog eens allebei in ‘t huwelijksbootje stappen en waren we getuige bij elkaar op de bruiloft. Hoe waardevol en een kroon op onze vriendschap!”

Renate en haar vriendin

Renate: “Deze foto is gemaakt op mijn bruiloft in Curaçao. Melissa is later in dat jaar getrouwd in Wijk bij Duurstede.”

Renate wilde Melissa op haar bruiloft in de schijnwerpers zetten en haar een uniek en blijvend cadeau meegeven. Renate: “Niet een gewoon cadeautje uit de winkel, maar juist een meer eigen en persoonlijk geschenk.” Samen met de andere vriendinnen van Melissa ging zij aan de slag met het maken van een krant.

Liever een tijdschrift

Tijdens het maken van de krant, kwamen ze er al snel achter dat ze te veel tekst en foto’s hadden. Marieke kwam toen op het idee om een tijdschrift te maken, waarin ze alle tekst en foto’s wel kwijt konden. Nadat ze eerst een ander bewerkingsprogramma hadden geprobeerd om een tijdschrift mee te maken, kwamen ze terecht op de website van Jilster. Ze waren het er samen al snel over eens dat het werken met het online programma van Jilster veel eenvoudiger én goedkoper was. Renate: “We vonden Jilster veel gebruiksvriendelijker, makkelijker om teksten mee in te voegen en afbeeldingen in te plaatsen. Ook sprak de uitstraling ons meer aan en vonden we het programma er overzichtelijker uitzien.”

Eenmaal Jilster ontdekt, gingen ze met veel enthousiasme aan de slag. Volgens Renate net iets té bevlogen. Renate. “Als we iets meer de tijd hadden genomen om het online programma te leren kennen, hadden we bepaalde dingen misschien wel anders gedaan. Ik denk dat we dan meer gebruik zouden hebben gemaakt van de voorbeeldsjablonen, zodat het er allemaal net wat gelikter uit was komen te zien.”

Afwisseling

Iedereen heeft zijn of haar eigen stuk aangeleverd. Ook de familieleden van Melissa schreven een verhaaltje en droegen jeugdfoto’s van Melissa aan. Vervolgens hebben twee vriendinnen alle stukjes verwerkt tot één samenhangend geheel. Hierover zegt Renate: “Juist omdat iedereen werd vrijgelaten om zijn of haar eigen tekst te schrijven, werd het tijdschrift afwisselend en daardoor zeer verrassend om doorheen te bladeren.” Naast de persoonlijke verhaaltjes hebben de vriendinnen losse pagina’s aan het tijdschrift toegevoegd, zoals een pagina met Facebook comments over het bruiloftsfeest, een kruiswoordpuzzel en een horoscopenpagina die een voorspelling gaf over het toen nog kersverse huwelijk van Melissa en Simon. Ook werd het tijdschrift gevuld met mooie huwelijksspreuken.

De bruiloftsglossy werd na de bruiloft aan het bruidspaar overhandigd. Iedereen reageerde ontzettend positief op het tijdschrift. Renate: “Ook het geven van het tijdschrift was een prachtig, maar emotioneel moment. Het is zo fijn om de herinneringen die je aan elkaar hebt ook op papier te hebben en om deze samen te bekijken onder het genot van een glaasje wijn.”

– Tipje van de sluier:
Je eigen kruiswoordpuzzel maak je gratis en heel eenvoudig op ‘Woordzoeker maken’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie