Maak je eigen verjaardagskalender

Het is mooier dan de kalenderfunctie in je telefoon en nog steeds erg praktisch – een echte verjaardagskalender. In één oogopslag kun je zien welke verjaardagen deze maand op komst zijn en voor wie je nog iets kleins kunt kopen. Het wordt vooral persoonlijk als je het zelf ontwerpt, met je eigen foto’s en ideeën!

Mooie sjablonen in de Jilster Editor

In de Jilster-Editor vind je in de sjablonen in de categorie “Overige pagina’s” meerdere pagina’s voor een kalender. Die kun je dan als basis voor jouw eigen kalender gebruiken. Schrik niet: de professioneel aangelegde pagina’s zijn naar links gekanteld. Op de linkerzijde van elke twee pagina’s van een tijdschrift plaats je een paginagrote foto (180 graden naar links gedraaid) en op de rechterzijde de kalender. Of je kunt ook besluiten om een kalender aan de linkerkant te plaatsen. Op deze manier kun je twee maanden in één keer zien wanneer je je kalender ophangt.

Alle verjaardagen altijd in zicht

Instructies voor het ontwerpen van een hele kalender

Je maakt een nieuw tijdschrift met 26 pagina’s en ontwerpt in totaal twaalf van deze dubbele pagina’s – één voor elke maand van het jaar. De eerste pagina is de omslag en de 26e de achterkant van de kalender. Als foto kies je gewoon elke maand een seizoensmotief of iemand die in die maand jarig is.

In het kalenderraster kun je eenvoudig de koptekst van de maand wijzigen en met de hulpmiddelen in de rechter zijbalk gemakkelijk een geschikte kleur of lettertype selecteren.

Je kunt nu de belangrijkste verjaardagen in de kalender invoeren met een tekstveld. Zo is het mooi en netjes. Feestdagen vinden hier ook een mooie plek.

Alternatieve ontwerpmogelijkheid

Als je jouw verjaardagskalender nog vrijer wilt vormgeven, vind je in de keuzelijst in de rubriek “Thema’s” onder “Kalender” verschillende rasters die je kunt gebruiken als praktische basis voor jouw creatieve ideeën.

Laat jouw kalender afdrukken

Dan is de kalender klaar om gedrukt te worden. Gelijmd met een glanzende kaft is het bijzonder mooi.

Zo hang je je kalender op

Met een perforator kun je een gat in het midden van de lange, uitklapbare kant in jouw afgewerkte en afgedrukte kalender slaan. Zo kun je je eigen verjaardagskalender aan een spijker in de muur hangen.