Familierecepten- Tijdschrift

Wie doet dit jaar de kerstinkopen? Krijgt tante Sabine, net als vorig jaar, heerlijke handschoenen en een warme sjaal cadeau? En geven jullie je vader voor de vijfde keer een cadeaubon die hij vergeet in te wisselen? Kortom, heb je totaal geen inspiratie? Wij hebben een leuke en originele cadeautip voor de hele familie. Lees je mee?

De lekkerste familierecepten in een tijdschrift

Nog maar even en het is kerst. Het feest van tradities. Met z’n allen bij de kerstboom, uitbundig dineren en ook eindeloos luisteren naar ‘All I Want For Christmas Is You’ en ‘Jingle Bells’. De gezelligste tijd van het jaar, daar horen ook cadeautjes bij. Weet jij al welke pakjes bij jou onder de boom komen te liggen? Maak een kerstcadeau voor de hele familie en je bent meteen helemaal klaar. De lekkerste familierecepten gebundeld in een tijdschrift.

Familierecepten in tijdschrift

Mét smakelijke aanwijzingen!

Van oma’s appeltaart tot de populaire lasagne van je broer, iedereen heeft recepten die ze het liefst keer op keer maken. Handig dus om ze allemaal samen te bundelen. Het maken van een tijdschrift is gemakkelijk dankzij onze thema sjablonen, clipart, kaders en achtergronden. Bovendien hebben we nog een aantal extra tips om het beste uit jouw smakelijke aanwijzingen te halen.

 1. Maak een planning;
  Verzamel al jouw favoriete recepten van familie. Maak dan een lijst van alle ingrediënten en beschrijf de bereiding van elk gerecht, stap voor stap. Je kunt iedereen uit de familie ook zelf een pagina laten opmaken met een recept. Maar dan is het geen geheim meer.
 2. Breng structuur aan;
  Kies een bepaalde volgorde voor het kooktijdschrift. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het kookboek in te delen als een diner, door te beginnen met de voorgerechten, de hoofdgerechten in het midden te plaatsen en te eindigen met de nagerechten.  
 3. Begin met koken;
  Neem de tijd om alle recepten uit je kooktijdschrift te bereiden. Maak van ieder gerecht een mooie foto die erbij kan worden geplaatst op de pagina.  
 4. Kies een titel;
  Kies een titel voor je tijdschrift, bijvoorbeeld ‘Easy peasy family’ of ‘De lekkerste familierecepten’. Maak er iets leuks en creatiefs van! Voor de omslag van het kooktijdschrift kun je een familiefoto gebruiken of een fotocollage maken van de samengestelde gerechten.
 5. Vertel een verhaal;
  Voeg korte anekdotes toe aan de recepten om je kooktijdschrift grappiger en interessanter te maken om te lezen. Wanneer heb je dit gerecht voor het eerst bereid? Wie heeft je geleerd het te bereiden? Waar doet het je aan denken? Wat is het verhaal er achter? Deze toevoegingen geven je tijdschrift extra betekenis.

Bestel meerdere tijdschriften, zodat iedereen uit de familie er eentje mee naar huis kan nemen (deel eventueel de kosten). Verpak de tijdschriften in kerstpapier, met een mooie strik. En voilá, het perfecte kerstcadeau voor de hele familie is in the pocket!

 

Zo kan iedereen de keuken in! Eet smakelijk.