Party, party, party! Er is altijd een gelegenheid te bedenken voor een goed feestje, maar dan moet je wel zelf de slingers ophangen. Gelukkig niet altijd, want misschien organiseert er wel iemand een surpriseparty voor je! Of geef je zelf een surprisefeestje voor hem of haar! Wij delen alvast een aantal tips. En als kers op de taart, een superleuke cadeautip! Lees je mee?

Een surprise party organiseren

Hoe maak je er een onverwachts en onvergetelijk feest van? Hieronder volgen een aantal inspirerende tips… enne mondje dicht hé, want het moet wel een verrassing blijven.

 1. Doel;
  Wat is het doel van het feest? Heeft het te maken van een verjaardag of is er een andere gelegenheid? Houd er rekening mee dat een surpriseparty veel indruk kan maken op de persoon die verrast wordt, je kunt je vast ook zelf inleven in de situatie. Bedenk vooraf goed wat het doel is, zodat je dit ook via de uitnodigingen kunt communiceren.
 2. Locatie;
  Een belangrijke vraag is de locatie, want in welke omgeving wonen de meeste vrienden en familieleden? En kan het gehouden worden bij de persoon voor wie je de party gaat organiseren of moet dit op een externe locatie? En is de locatie goed bereikbaar en kan je er makkelijk versieren of is dit lastiger? Allemaal vragen die handig zijn om te stellen als je een surpriseparty gaat organiseren, voordat je dit definitief doorgeeft aan de genodigden.
 3. Datum & tijd;
  Een datum vinden waarop de meeste mensen kunnen, dat is flink puzzelen! Hoe groter de groep, hoe lastiger het wordt. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden, is de agenda van de persoon voor wie je de party organiseert. Wel zo handig als hij/zij aanwezig is, toch!? Houd rekening met zoveel mogelijk agenda’s, maar hak toch uiteindelijk zelf de knoop door. Denk je ook aan een geschikte tijd? Afhankelijk van de tijd stem je de hapjes en drankjes af en moet je misschien kijken naar OV.
 4. Vrienden & familie;
  Oei lastig, wie nodig je precies uit? Nou, vooral de mensen waarmee hij/zij veel contact heeft. Neem een kijkje op zijn of haar socialmediakanalen en als er nummers van zijn/haar vrienden in je telefoon staan, kun je contact met hen opnemen. Op deze manier kan je meerdere contactgegevens achterhalen en samen sparren.
 5. Thema;
  Wil je een themafeestje organiseren? Bepaal dit dan van tevoren, zodat je het thema in de uitnodiging kunt vermelden en het ook kunt doorvoeren naar de versiering. Er zijn verschillende feestjes mogelijk, van black/white tot Texas, prinsessen party, Fout & Stout en de 60’s.
 6. Back-up plan;
  Zorg ervoor dat je een plan B hebt voor het geval dat de jarige een voorstel doet voor dezelfde datum. Als je tijdens de voorbereidingen hoort dat de persoon naar de plaats van het verrassingsfeest komt, moet je wel weten hoe je hem of haar kunt weglokken. 
 7. Uitnodiging;
  Maak er een leuke en pakkende tekst van om anderen te informeren over deze gelegenheid. Benadruk de geheimhoudingsplicht en deel het back-up plan zodat anderen op de hoogte zijn en je de voorpret kunt delen. Houd bij hoeveel mensen er daadwerkelijk komen en of je misschien nog ergens rekening mee moet houden. Check, check, dubbel check!
 8. Reminder;
  Stuur voor de zekerheid nog even een herinnering met hierin de locatie, tijd en de geheimhoudingsplicht (met eventueel het back-up plan). Benadruk ook dat men echt niet later binnen kan komen, vanwege het verrassingseffect. Iedereen moet om x uur binnen zijn, zodat je iedereen de instructies kunt geven.
 9. Boodschappenlijst & decoratie;
  Weet je al het aantal mensen en het tijdstip? Dan kan je je boodschappenlijst erop afstemmen. Kies je voor snacks en hapjes tussendoor en vergeet je de taart, soesjes, cake of muffins niet? Afhankelijk van het thema kan je de woonkamer of andere locatie versieren. Zorg ervoor dat je van de buitenkant niets ziet, anders is het verrassingselement eraf  en is al het werk voor niets geweest.
 10. Gezamenlijk cadeau;
  Last but not least… Het cadeau! Het is leuk om namens alle gasten een cadeau te overhandigen dat jullie samen hebben gemaakt. Wat dacht je van een tijdschrift vol met foto’s en verhalen uit de oude doos? Met Jilster kun je eenvoudig samen of alleen een tijdschrift maken en in verschillende uitvoeringen bestellen.

Een andere optie is om na het feest een tijdschrift te maken. Dit kunnen jullie gezellig samen doen. Met de foto’s en filmpjes van het feest en de input van alle gasten die aanwezig waren op het feest, wordt dit vast een prachtige tastbare herinnering voor later.

Zie ook: Het gastenboek in een ander jasje