Met een opkomst van ruim 7000 bezoekers, veel inspirerende lesideeën die uitgewisseld werden en interessante gesprekken kan de IPON vakbeurs wederom een groot succes worden genoemd. Wij waren ook van de partij en presenteerden het online bewerkingsprogramma van Jilster als creatief hulpmiddel in het onderwijs. Want Jilster is meer dan het maken van een tijdschrift alleen!

Wij zijn trots!

Het onderwijs is continu in beweging. Voor iedereen die in het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op het gebied van onderwijsinnovatie is daarom de IPON in het leven geroepen. Ontmoeten, inspireren, innoveren en onderwijs samen verder brengen; dat is waar de IPON voor staat. We zijn er dan ook trots op dat we hier weer mochten staan en te merken dat Jilster steeds vaker wordt toegepast in het onderwijs. We zien bijvoorbeeld dat ouders in samenwerking met school en/of hun kinderen een tijdschrift maken als blijvende herinnering aan de basisschooltijd. Maar ook schoolopdrachten en stageverslagen worden steeds vaker in de vorm van een tijdschrift gemaakt. Het kan allemaal met behulp van ons online bewerkingsprogramma. Lees hier meer over de mogelijkheden van Jilster in het onderwijs: thema’s voor school.

Over de IPON en haar bezoekers

Tijdens het evenement hebben we vooral veel leerkrachten gesproken die nieuwsgierig op onze stand afkwamen. Met een ietwat lichte frons lazen ze de tekst op de banners en het spandoek. “Goh, hoe werkt dat dan precies?”, werd bijna direct daarna gevraagd. Zodra we het concept van Jilster aan ze hadden uitgelegd, waren ze verkocht. Er ging ineens een wereld van mogelijkheden voor ze open. De mini-tijdschriften, die we van tevoren hadden gemaakt, werden in de tas gestopt om die maandag erop te worden uitgedeeld aan collega’s. Ook de tijdschriften, die we als voorbeelden hadden meegenomen, werden met enthousiasme bekeken.

 Hier zie je één van onze collega’s diep in gesprek met een bezoeker van de IPON. 

 

 De mooie mini-tijdschriften in een cirkeltje op tafel met in het midden een paar heerlijke bonbons die we daar hebben uitgedeeld aan bezoekers. 

 

 Even een gezellig kiekje van Priya (links) en Diandra (rechts). 

De ‘volgende’ staat alweer voor de deur

Echter komt aan alles een einde. Zo ook aan ons IPON-avontuur. Dat vinden we helemaal niet zo erg, want we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende beurs. De Love and Marriage Beurs’ die op 17 en 18 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Het is de eerste keer dat we hieraan meedoen. We hebben er erg veel zin in en hebben gehoord dat het weer een dolle boel wordt! Kom jij ook?