Elles Boot (50) heeft haar moeder Hanny Sillevis op haar 80e verjaardag verrast met een zelfgemaakt tijdschrift. Samen met haar dochter Lara heeft ze de afgelopen maanden hard gewerkt aan het magazine ‘Hanny’; hét magazine voor de moderne vrouw.

Een stadmeisje

“Mijn moeder was een echt Amsterdams stadsmeisje. In de sixties heeft ze als coupeuse (naaister) bij het modehuis Gerzon gewerkt dat bekend stond als een luxe damesmode winkel in Den Haag. In de tijd dat ze van mij in verwachting was, heeft ze ook een aantal grote modeshows in het buitenland gelopen. In 1962 is ze met mijn vader in de Sionskerk in Amsterdam getrouwd waar ze in een fantastische jurk bij het altaar verscheen. Inmiddels is mijn vader al een aantal jaar overleden. Mijn moeder en ik zijn altijd al erg hecht met elkaar geweest, maar het verlies van mijn vader bracht ons nog dichter bij elkaar.”   

Samenwerken

“Ik wilde mijn moeder graag iets bijzonders met haar verjaardag geven. Ik kwam per toeval op de website van Jilster terecht en het idee van een zelfgemaakt tijdschrift sprak me direct aan. Ik heb Lara meteen gevraagd om een account aan te maken, zodat we direct aan de slag konden. Ook vroegen we andere familieleden en vrienden om een pagina te vullen. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de optie waarmee je iemand anders tot (mede)redacteur kunt benoemen. Vervolgens heeft iedereen een pagina toegewezen gekregen die hij of zij met eigen tekst en foto’s mocht vullen. Handig was ook dat er de mogelijkheid bestond om het tijdschrift tussentijds door te bladeren, zodat we elkaars gemaakte pagina’s ter inspiratie konden bekijken. Tot slot hebben Lara en ik de overgebleven lege pagina’s gevuld met zelfgemaakte advertenties, verhalen en foto’s.”

Positieve reacties

“De reacties waren zeer lovend! Mijn moeder reageerde geëmotioneerd op alle persoonlijke verhalen en foto’s door de jaren heen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit voor haar heb kunnen doen en dat ook nog eens samen met mijn dochter. Toen ik enkele maanden geleden aan dit tijdschrift begon, verwachtte ik niet dat er zoveel herinneringen voorbij zouden komen. Zo heeft mijn moeder de strenge hongerwinter van 1944 en de moord op president Kennedy in 1963 nog meegemaakt. Schokkende gebeurtenissen die vandaag de dag als wereldgeschiedenis worden beschreven.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie