Hoe neem jij dit jaar afscheid van je klas? Er kan dan misschien geen fysiek afscheid plaatsvinden, maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen. Werk samen met klasgenoten en/of ouders aan een vriendenboekje als afscheidscadeau. Leuk voor nu. Een kostbare herinnering voor later. 

Vraag maar raak

Net als bij het vriendenboekje van vroeger kunnen alle kinderen (met of zonder hulp van ouders) dezelfde vragenlijst invullen. Met spraakmakende vragen als: Hoe vaak ben je uit de klas gestuurd, wat is je leukste/mooiste herinnering aan school en wat zou je doen als je de directeur van de school was? Vraag naar zijn of haar dromen; wat ze later willen worden of waar ze zichzelf zien over 10 jaar. 

Persoonlijk woordje

Reserveer achterin het tijdschrift ruimte voor leerlingen om zelf een persoonlijke boodschap achter te laten. Eventueel kunnen ze ook vertellen hoe ze de afgelopen tijd thuis hebben doorgebracht, welke series ze op netflix hebben verslonden, hoe de online lessen verliepen, welke games ze hebben uitgespeeld met een leuke selfie daarbij.