Wat doe je als je geliefde directeur, die het bedrijf waarin jij werkzaam bent groot heeft gemaakt, afscheid neemt? De achtendertig jarige Imke Gaiser-Verhaeren wilde het vertrek van haar baas Arie van Vliet niet in alle stilte voorbij laten gaan. Ze trommelde het hele team van wel vijftig medewerkers bij elkaar om hun baas een onvergetelijk afscheid te bezorgen. In een korte tijd maakten ze samen met een groot aantal collega’s een tijdschrift die zij Arie op zijn laatste werkdag overhandigden.

Niet zomaar een baas

Arie heeft veertien jaar geleden de afdeling Dienst Huisvesting (DH) opgericht. De Dienst Huisvesting is onderdeel van de Technische Universiteit in Eindhoven en heeft een adviserende rol naar het College van Bestuur. Imke: “Arie was jarenlang verantwoordelijk voor de uitvoerende activiteiten op huisvestingsgebied, zoals het beheer van alle gebouwen, de installaties en de infrastructuur van de campus van de Technische Universiteit. Ook heeft hij een aantal spraakmakende projecten op zijn naam staan, waaronder bijvoorbeeld het Justitieel Complex Schiphol.

 

Bron: Tijdschrift Arie

Voor Imke was Arie niet zomaar een baas. Imke: “Direct na mijn studie ben ik bij de DH gaan werken en in die negen jaar tijd, ben ik getrouwd, verhuisd, heb ik twee kinderen gekregen, mijn rijbewijs gehaald en mijn master afgerond. Je kunt dus wel stellen dat ik onder de begeleiding van Arie een soort van volwassen geworden ben. Er zijn momenten geweest waarop ik stampvoetend of volledig in tranen zijn kantoor ben binnengelopen. Bij Arie kwam ik dan weer tot rust.”

Sprakeloos

Imke kwam een paar weken geleden op het idee om Arie een zelfgemaakt tijdschrift te geven. Een collega wees haar op de mogelijkheden van Jilster en al googlend kwam ze op de website terecht. De laagdrempeligheid van het online programma en de functie waarmee ze andere collega’s kon uitnodigen om samen aan het tijdschrift te werken, spraken haar direct aan. “Iedereen kon zijn eigen tekst en foto’s eigenhandig in het tijdschrift plaatsen. Ik vond het wel jammer dat ik niet altijd de handigheidjes, die je gewend bent van Microsoft (knippen, plakken en slepen), kon toepassen. Het kan allemaal wel, maar op een andere wijze en soms maakte dat, dat we de pagina’s in andere programma’s creëerden om deze vervolgens als pdf op de pagina te plaatsen.”

Mocht Imke in de toekomst opnieuw een gelijksoortig project moeten uitvoeren, dan maakt ze graag weer gebruik van het online programma van Jilster. Imke: “Er is niet alleen een kwalitatief goed tijdschrift afgeleverd. Ook het gebruiksgemak van het online programma is groot en je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd aan het tijdschrift werken.”

Daarbij is ze ook superblij met alle enthousiaste reacties die ze van haar collega’s op het tijdschrift heeft gekregen. Maar het allerleukste vindt ze de reactie van Arie op het tijdschrift. “Hij was sprakeloos”, zegt ze lachend. “Dat komt niet vaak voor!”

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie