“Ik schrijf al anderhalf jaar en heb een vaste lezerskring, die ik wekelijks de link mail naar een nieuw blog. Met name mijn eigen lezerskring is geïnteresseerd in de gebundelde versie van de Parels”, zo schrijft Erica van Strien – Hagens.

“Omdat er bij een echte parelketting na iedere parel een knoopje wordt gelegd – zodat bij breuk van de ketting de rijkdom niet over straat rolt – heb ik mijn magazine Geknoopte Parels genoemd. De eerste uitgave, een heuse glossy, bevatte een heel jaar schrijfwerk en was 108 pagina’s dik. Deze tweede uitgave bevat 56 pagina’s, 26 columns, en is voorzien van passende foto’s.”

Verslavend

“Het maken van een tijdschrift vind ik verslavend! En iedere keer leer je weer iets te verbeteren. Ik ben dan ook echt nog meer tevreden over deze Knoop 2. Een mooie matte voorzijde, en de gehechte uitvoering is voor het lezen prettiger op de bank of in bed – bij een glossy ben je dan toch bang om het blad te verkreukelen.”

Heldere basis

“Ik bouw mijn tijdschrift in een half jaar op, waarbij de basis al snel helder is, de keuze voor het lettertype en de indeling ook. Elke week laad ik de nieuwe tekst alvast in in het magazine-in-opbouw, en dan publiceer ik die pagina ook direct. Dat voorkomt dat ik tegen de deadline nog alle pagina’s moet publiceren, een noodzakelijk maar tijdrovend klusje en niet het leukste werk.”

Mooiste pagina

“De mooiste pagina? Iedere keuze doet een andere pagina tekort. Maar eerlijk is eerlijk, de middenpagina is wel een hele aansprekende geworden! De foto verbeeldt mijn TekstAtelier waarvan de deuren openslaan en de letters je in het licht achter de deuren tegemoet dansen. De teksten die ik op deze twee pagina’s in allerlei lettertypen heb opgenomen, komen uit de 26 columns die elders in het magazine staan. Na lezing herkent de lezer dat, en vooraf zijn de teksten op zichzelf al grappig.”

Proefexemplaar

Erica heeft nog wel een tip: “Een proefexemplaar bestellen is echt zinvol. Je kunt iemand laten meelezen, maar het is voor jezelf ook een goede graadmeter om te beoordelen of je tevreden bent over het eindproduct. En geloof me, dan maakt het niet uit of je er ‘maar’ één bestelt of veertig! Ik heb in beide producties nog de nodige aanpassingen gedaan, zowel op het gebied van kleine slordigheidjes, als bijvoorbeeld als het gaat om de foto’s of de keuze daarvan.”

En, hoe is de reactie van lezers op Geknoopte Parels? “Lof en bewondering! Fan van de inhoud waren ze al. ;-)”

 

 

Nieuwsgierig geworden? Volg de parels van Erica’s TekstAtelier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie