cbs de akker afscheid groep 8 tijdschrift

Op CBS De Acker in Bergschenhoek is het traditie om een mooi herinneringsboek mee te geven aan de leerlingen van groep acht. Vorig jaar is dat voor het eerst met Jilster gemaakt. Dit jaar hebben Bianca de Leede en een aantal andere ouders de redactie van het bijzondere cadeau op zich genomen.

“Al in oktober zijn we bij elkaar gekomen om alles te bespreken. Naast het tijdschrift is er ook een afscheidsfeest, de registratie van de musical, een dvd en een cd te maken, dus er is genoeg te doen”, zo vertelt Bianca. “Samen met twee andere moeders die net als ik een dochter hebben in groep acht, hebben we het initiatief genomen.”

Groot succes

Omdat het budget voor in totaal 58 kinderen van de groepen 8a en 8b de kosten van een lekker dik tijdschrift niet zouden kunnen dekken, is de redactie voor beide groepen op zoek gegaan naar sponsoren. “Vorig jaar was er één groot bedrag van een sponsor. Dit jaar hebben we gekozen voor een sponsormogelijkheid vanaf 25 euro. Vooral ouders met een eigen bedrijf hebben hier gehoor aan gegeven. Daardoor kunnen we nu in totaal 65 exemplaren voor groep 8a en 8b bestellen.” De redactie heeft de bedrijven zelf benaderd. Dat is dus een groot succes geworden. “Zonder sponsors waren we waarschijnlijk niet aan het maken van een afscheidstijdschrift begonnen”, zo licht ze toe. “Dan hadden we met het beschikbare budget misschien een paar A4-tjes kunnen kopiëren.”

Fietsen

Het tijdschrift voor groep acht ziet er prachtig uit. De moeders Bianca, Anette en Henriëtte hebben er dan ook veel tijd in gestoken. “We wilden eenheid brengen in het blad. Daarom hebben we op een dag een fotoshoot gehouden met de kinderen en hebben we zelf interviewtjes afgenomen.

Door het hele tijdschrift is het thema ‘fietsen’ en ‘spring maar achterop’.

De leerlingen zijn dan ook twee aan twee met de fiets gefotografeerd. In een interviewtje vertelt de een iets over de ander. De foto’s zijn gemaakt vanaf een statief om die eenheid weer te bewaken. Daarnaast hebben de leerkrachten teksten aangeleverd. En ouders hebben we gevraagd foto’s en knutselwerkjes van vroeger in te scannen en als jpg per mail toe te sturen.”

Ontdekkingsreis

De bladenmakers van CBS De Acker hebben ook ‘the making of’ de schoolmusical én een verslag van het schoolkamp in het tijdschrift op genomen. Zo is het een heel leuk en compleet document geworden. “Het was echt een ontdekkingsreis”, zo vertelt Bianca. “Ik had hier geen ervaring mee. Maar het is leuk om zoiets met een klein groepje te maken. We hebben de taken dan ook goed verdeeld. Ook groep 8a heeft met Jilster een tijdschrift gemaakt. Dat is weer heel anders geworden.”

Ja, dat is het mooie van Jilster, he? Dat je het helemaal zo kunt maken zoals je zelf wilt.

We zijn heel benieuwd naar de reactie van de kinderen. Konden we maar even om een hoekje meekijken bij de overhandiging…

Meer informatie: tijdschrift voor afscheid groep 8

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie