Gezien alle ontwikkelingen vermijden we fysiek contact met ouderen. Ook de wekelijkse bezoekjes aan opa en oma worden uitgesteld. Om ouderen een beeld te geven van wat er speelt in de wereld van hun (klein)kinderen, kun je een tijdschrift maken met foto’s en verhalen uit het dagelijkse gezinsleven. 

Over ons, van ons

Houd samen een dagboek bij waarin je per dag beschrijft wat je als gezin hebt gedaan. Waren er klusjes die gedaan moesten worden in huis? Moesten de kinderen helpen in het huishouden of waren ze druk met school of spelletjes? Werd er als gezin gekookt of haalden jullie een maaltijd af? En hoe verliep het boodschappen doen? Misschien gingen jullie op dinsdagmiddag wel een stukje wandelen. Vertel daarover en plaats hier en daar een leuke bijpassende foto. Natuurlijk kunnen de kinderen zelf ook iets schrijven of tekenen voor opa en oma. 

Is het tijdschrift af, dan is het mogelijk om dit gratis als online magazine met anderen te delen. Je kan ook een gedrukt exemplaar bestellen en dit als verrassing bij opa en oma thuis laten bezorgen.