Je kent het vast wel: Je trekt alle tijdschriften uit de kast en verzamelt beelden die jou aanspreken en inspireren. Bij het maken van een fotocollage voeg je een verzameling foto’s samen tot één geheel. Door deze afbeeldingen te combineren kun je op een leuke en creatieve manier een gevoel overbrengen en een verhaal vertellen. Op zoek naar een manier om dit makkelijk en snel te doen? Met Jilster kun je je eigen fotocollage poster maken online.

Je eigen fotocollage poster maken online

Terwijl je in het verleden je afbeeldingen uit tijdschriften knipte en deze op de gewenste locatie plakte, zijn er tegenwoordig verschillende digitale programma’s die dit proces sneller en makkelijker maken. Met het ontwerpprogramma van Jilster kun je eenvoudig je eigen fotocollage poster maken online en ontvangen als pdf-bestand of gedrukt exemplaar. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel!

Zo werkt het!

Stap 1: Maak vrijblijvend een account aan bij Jilster

Meld je gratis aan bij Jilster om aan de slag te gaan met je fotocollage. Start een nieuw tijdschrift aan om je collage te beginnen. Wil je een fotocollage poster maken online? Dan hoef je alleen de voorpagina van het tijdschrift te bewerken.

Stap 2: Aan je slag met je fotocollage

Nadat je een nieuw tijdschrift hebt aangemaakt in Jilster, kun je direct eigen collage poster maken. Selecteer de voorpagina in het paginaoverzicht en klik op ‘bewerken’ om het online ontwerpprogramma van Jilster te openen.

Stap 3: Verzamel foto’s en afbeeldingen

Waar gaat je fotocollage over? Ga op zoek naar beelden die je aanspreken of inspireren en verzamel alle foto’s en afbeeldingen die jij wilt verwerken in je fotocollage. Je kunt op het internet natuurlijk veel beelden vinden, maar veel leuker is om je eigen foto’s te verwerken in je fotocollage, bijvoorbeeld van je telefoon of camera. Wil je beelden gebruiken uit een fotoalbum of magazine? Scan deze dan in met een scanner om ze digitaal te maken.

Stap 4: Bewerk je collage zoals jij dat wilt

In het online ontwerpprogramma kun je jouw fotocollage opmaken zoals je dat zelf wilt. Voeg de foto’s en afbeeldingen die je hebt verzameld toe aan je collage. Kies uit verschillende filters bewerkmogelijkheden om je foto’s te bewerken en voeg eventueel ook teksten toe aan je collage.

In het programma vind je ook verschillende sjablonen, achtergronden en clip-arts die je gratis kunt gebruiken voor je collage. Heb je een fotocollage gemaakt in een ander programma en wil je deze laten afdrukken als poster? Importeer dan een je pdf-bestand in het programma en laat je poster fotocollage afdrukken.

Stap 4: Check, check, dubbel-check

Ben je tevreden over de opmaak van je fotocollage? Controleer dan nog eens of je rekening hebt gehouden met de belangrijke aandachtspunten, zoals de snijmarges en de kwaliteit van je foto’s. Zo weet je zeker dat jouw poster fotocollage goed gedrukt gaat worden.

Is je fotocollage klaar om als poster besteld te worden? Klik dan op ‘gereed maken’. De pagina wordt dan omgezet naar hoge kwaliteit.

Stap 5: Plaats je bestelling

Ben je helemaal klaar met je fotocollage? Dan kun je deze gaan bestellen als poster. Kies het gewenste formaat en het aantal exemplaren dat je wilt bestellen. Je fotocollage poster wordt binnen 3 à 4 werkdagen thuis geleverd.

Wil je je fotocollage liever als pdf-bestand ontvangen of het drukwerk liever zelf regelen? Het is ook mogelijk om een hoge resolutie pdf (300dpi) van de voorpagina te bestellen.

Creatieve tip: een poster collage maken

We kennen natuurlijk allemaal de traditionele fotocollages, waarin verschillende foto’s en afbeeldingen samengevoegd worden tot één geheel. Maar heb je al gedacht aan een poster collage? Je kunt een poster collage maken door diverse foto’s op verschillende formaten af te laten drukken en deze als collage op te hangen.

Je kunt bij Jilster kiezen uit verschillende posterformaten: A0, A1, A2, A3, A3++ en A4. Door verschillende formaten te combineren kun je jouw poster collage maken precies zoals je zelf wilt.

Meer weten? Op deze pagina vind je meer over een collage poster maken met Jilster.