Inhoud, ideeën en onderwerpen voor het zelfontworpen verjaardags-tijdschrift

Oma Rosel wordt 70 jaar en je plant een heel bijzonder cadeau met alle kleinkinderen. – Je wil je beste vriendin voor haar 18e verjaardag verrassen met een zelf ontworpen tijdschrift. – Je vader viert zijn 50ste verjaardag en iedereen wil samen een geweldig tijdschrift ontwerpen.

Waarover kan ik schrijven?

Zeer gemotiveerd hebben jullie dat besloten, misschien is het project zelfs al gemaakt in de Jilster editor – en dan zit je voor het witte blad, de knipperende cursor herinnert je eraan om eindelijk aan de slag te gaan en je vraagt je af, “Waar ga ik over schrijven?” Lees dan maar verder. Want het gaat erom hoe je ideeën ontwikkelt, hoe je beslist over de inhoud en vooral wat de focus moet zijn.

Vind de juiste thema’s voor je verjaardags-tijdschrift

Bij de keuze van de thema’s voor een verjaardags-tijdschrift mag je nooit uit het oog verliezen dat het een cadeau is voor de jarige en dat je hem of haar een plezier wilt doen! Houd dus altijd in gedachten dat je voor de jarige in plaats van over de jarige schrijft. Dit maakt het veel gemakkelijker om een focus te krijgen, te houden, ideeën te verzamelen en artikelen te schrijven. We hebben een paar ideeën op een rijtje gezet waarmee je dat kan doen:

Artikelen en onderwerpen voor jouw verjaardags-tijdschrift

Mijlpalen

Een tijdlijn met de belangrijkste mijlpalen in het leven hoort natuurlijk in elk verjaardags-tijdschrift thuis! Geboorte, school, rijbewijs, eerste vakantie zonder ouders, afstuderen, eerste flat, eerste baan, … afhankelijk van het aantal levensjaren zijn er nogal wat mijlpalen.

Het wordt bijzonder persoonlijk als je familieleden en vrienden vraagt naar de gebeurtenissen in het leven: “Waar was je toen de jarige werd geboren?”, “Wat is het eerste wat je je herinnert als je denkt aan de vakantie met de jarige op Mallorca?”, “Waar lach je nog om als je het over de bruiloft hebt? Zo leer je ook dingen die zelfs de jarige misschien niet wist. Je kunt deze “exclusieve informatie” als commentaar en anekdotes in de tijdlijn verwerken. Misschien hebben oma en opa of de beste vriendin nog foto’s die zelfs de jarige nog nooit heeft gezien. In de editor, onder “Andere sjablonen”, vind je een dubbele pagina waarmee je een tijdlijn kunt maken van alle mooie herinneringen en foto’s:

Terugblik: Het geboortejaar

Een terugblik op het geboortejaar is natuurlijk ook super belangrijk! Hier kun je de belangrijkste krantenkoppen en de heetste roddels plaatsen uit het jaar waarin de jarige geboren is. De muziek- en filmhits zijn altijd interessant. Welk nummer stond op plek 1 op de geboortedag? Welke bioscoopfilm had dat jaar de meeste bezoekers? Veel informatie hierover vind je op internet. Als de jarige een favoriete sport of een favoriete club heeft, kun je nagaan welke sporter of sportvrouw dat jaar succesvol was of hoe hun favoriete club dat deed. De mode(zonden) van het jaar zijn ook zeker een vermelding waard!

Weet je nog…?

Je moet een buitengewoon moment hebben meegemaakt met de jarige dat je jij bijzonder dierbaar vindt. Misschien was het de reis naar het pretpark of de lunchpauzes toen er altijd zoveel te lachen viel. Vrienden en familieleden zullen hetzelfde voelen. Vraag hen om hun weet-je-nog-herinneringen met de jarige op te schrijven en foto’s uit te zoeken. De ontvanger zal er zeker blij mee zijn.

Reportage: Een wens die uitkomt

Vrienden en familie hebben je al verteld wat hun wens voor de jarige is? Maak er dan een spannend verslag van, zodat het cadeau gegarandeerd onvergetelijk is: Tom krijgt een nieuwe auto, Sabine de langverwachte pergola voor de tuin? – Foto’s en een kort verhaal daarover passen goed in jouw tijdschrift. Gisela’s man wil zijn liefje verrassen met een reisje naar de Malediven? Mama en papa trakteren hun zoon op een weekje Mallorca met zijn jongens – dan mogen insidertips en must-sees op de vakantiebestemming niet ontbreken! Overigens hebben we een aantal sjablonen over het onderwerp vakantie die je in de editor kunt aanpassen aan je wensen voor jouw kadoreportage.

…. en er is nog zoveel meer

Dit zijn slechts enkele van de vele thema-ideeën die van jouw verjaarsdags-tijdschrift een heel bijzonder cadeau kunnen maken. Ook felicitaties van de andere gasten mogen bijvoorbeeld ook niet ontbreken in jouw tijdschrift, of een horoscoop voor een blik in de toekomst.

Met deze tips ben je klaar om zelf een verjaarsdags-tijdschriftte maken, toch?

Huwelijkscadeau: origineel en op maat gemaakt met Jilster

Ben je op zoek naar een persoonlijk en origineel huwelijkscadeau? Met Jilster maak je zelf of samen met anderen een persoonlijke huwelijksglossy. Een zelfgemaakt tijdschrift is een leuk en origineel trouwcadeau dat het bruidspaar enorm zal verrassen.

Trouwcadeau idee: Met het gratis online programma van Jilster kun je eenvoudig je eigen huwelijksglossy maken. Verzamel de mooiste foto’s en verhalen over het bruidspaar en bundel deze samen in een professioneel huwelijkstijdschrift.  Nodig familie, vrienden en kennissen van het bruidspaar uit om samen te werken aan dit unieke trouwcadeau.

Met behulp van de gratis sjablonen kun je jouw tijdschrift net zo mooi maken als de luxe bladen die je in de winkel kunt kopen.

Trekt jouw collega binnenkort de deur op werk achter zich dicht omdat hij of zij met pensioen gaat? Dan is de kans groot dat je je jouw collega niet met stille trom wil laten vertrekken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat gepensioneerden gelukkiger zijn als ze het einde van hun loopbaan – en daarmee het begin van hun pensioen – vieren. Bij een afscheid hoort ook een mooi afscheidscadeau. Een fles wijn? Een boek? Een bos bloemen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar nog veel leuker is een persoonlijk cadeau. Maak, samen met je collega’s, een prachtig tijdschrift vol met foto’s en onvergetelijke herinneringen.

Met pensioen gaan betekent..

Met pensioen gaan klinkt als een fijn moment, maar onderschat niet hoe impactvol dit moment voor iemand kan zijn. Van de ene op de andere dag trek je opeens de deur van het werkende leven achter je dicht. Niet meer 5 dagen in de week werken met je collega’s volgens een rooster, maar 7 vrije dagen om deze volledig naar eigen inzicht en plan in te vullen. Voor de een klinkt dit als hemels, terwijl een ander hier ontzettend tegenop ziet. Een goed afscheid voor je collega is dan ook heel belangrijk om dit proces een goed begin te geven.

De meerwaarde van een afscheidscadeau

Uit onderzoek onder gepensioneerden dat is uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam blijkt dat een cadeau van zowel de werkgever als de collega’s de feestvreugde verhoogt tijdens een afscheid. Erkenning voor je werk vanuit beide kanten is juist voor iemand die met pensioen gaat een belangrijk onderdeel in het met plezier afscheid nemen van het werkzame leven en het bedrijf. Dus waarom dit niet groots aanpakken met een persoonlijk tijdschrift dat door het hele team is gemaakt!

Wat kan er allemaal in?

In zo’n tijdschrift kun je leuke anekdotes, foto’s van collega’s, grappige roddels die in de omloop zijn, complimentjes en bedankjes kwijt. Het zal misschien nog een uitdaging zijn om het afscheidscadeau voor je vertrekkende collega geheim te houden. Maar hij of zij zal zeker blij, verrast of ontroerd zijn. Of dat allemaal tegelijk!

Inspiratie nodig? Moeite met het opvullen van blanco pagina’s? Maak gebruik van sjablonen in ons online bewerkingsprogramma die al zijn opgemaakt in de stijl van ‘Afscheid collega’.

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:25:”acf/b2b-promotion-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:28:”acf/inspiration-main-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:24:”acf/cloud-banner-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:23:”acf/cloud-image-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:17:”acf/cloud-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:24:”acf/cloud-social-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:5:”block”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:26:”acf/editor-content-section”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}