Clip-arts toevoegen en bewerken

  • 1. Open het tabblad 'afbeeldingen' om een thema-afbeelding (clip-art) toe te voegen

Veelgestelde vragen

Kleurgebruik

Ik wil graag de kleur van een clipart wijzigen. Kan dit?

Ja, het is mogelijk om de kleuren te wijzigen van een clipart-afbeelding. Plaats de clipart op de pagina en selecteer deze. Klik op de grijze knop ‘bewerken’, links in het bewerkingsvenster. Pas de kleurtoon aan om de kleuren van de afbeelding te veranderen.

Afbeeldingen

Kan ik er vanuit gaan dat de kwaliteit van de clipart afbeeldingen goed is?

De clipart afbeeldingen die beschikbaar zijn in het online ontwerpprogramma zijn met zorg uitgezocht en in (vrijwel) alle gevallen van zeer hoge kwaliteit. De kwaliteit zal echter wel afnemen als je een afbeelding groter trekt. In ons programma geven wij automatisch een waarschuwing als de kwaliteit van je afbeelding te laag is om scherp gedrukt te worden. 

Kan ik zelf clipart afbeeldingen toevoegen?

Je kunt zelf afbeeldingen toevoegen onder het kopje ‘eigen afbeeldingen’. Ook eigen clipart afbeeldingen kun je hier uploaden en plaatsen in je tijdschrift.

Kan ik meerdere clipart en afbeeldingen tegelijkertijd verplaatsen?

Ja, dat kan op verschillende manieren.

  • Selecteer met je muis verschillende elementen door over de betreffende elementen te slepen, terwijl je de muis ingedrukt houdt. De elementen die binnen dit selectieveld vallen worden geselecteerd en kunnen als geheel verplaatst worden.
  • Houd de shift-knop ingedrukt, terwijl je de afbeeldingen selecteert die je als geheel wilt verplaatsen. 

De Jilster handleiding bestellen?

Het is ook mogelijk om onze handleiding te bestellen, zodat je deze altijd naast je kunt houden. In deze handleiding vind je alles wat je moet weten over het werken met Jilster. Bekijk de handleiding online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.