Eigen afbeeldingen toevoegen en bewerken

  • 1. Open het tabblad 'afbeelding' om een eigen afbeelding of foto aan je pagina toe te voegen

Veelgestelde vragen

Afbeeldingen

Welke kwaliteit moeten mijn afbeeldingen/foto’s minimaal hebben?

Voor het mooiste resultaat kun je het beste afbeeldingen gebruiken met een resolutie van 300dpi. In ons programma geven wij automatisch een waarschuwing als de kwaliteit van je afbeelding te laag is om scherp gedrukt te worden. Deze waarschuwing verschijnt zodra je afbeeldingen een resolutie van 150dpi of minder hebben. 

Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de afbeelding lager wordt als je deze groter maakt. Voldoet je afbeelding niet aan de juiste resolutie? Plaats deze dan kleiner in het tijdschrift of vervang de afbeelding. 

Welke bestanden kan ik uploaden?

Je kunt afbeeldingen en foto’s uploaden als jpg, png, bmp en gif formaat. Gebruik bij voorkeur een png- of  jpg-bestand.

Een pdf kun je alleen op staand A4-formaat gebruiken en deze plaats je paginavullend. Kies in de linkerkolom ‘pdf importeren’ onder het tabblad ‘pagina’. Hier laten we je precies zien hoe dit werkt.

Het uploaden van foto’s gaat soms erg traag. Hoe komt dit?

Omdat je met Jilster helemaal online werkt moeten de hoge kwaliteit foto’s vanaf je eigen computer naar de Jilster server worden verplaatst.

Als je veel foto’s tegelijk upload kan dit best lang duren. Eventueel kan je wat minder foto’s per keer uploaden.

Voor het werken met Jilster is een krachtige computer en een snelle, stabiele internetverbinding belangrijk. Hoe hoger de upload snelheid hoe sneller de foto’s geupload worden. Je kunt de uploadsnelheid hier eventueel controleren. Een uploadsnelheid van minimaal 10 Mbps zal voldoende moeten zijn.

Ik heb een afbeelding in pdf-formaat. Hoe kan ik deze plaatsen?

Een pdf kun je alleen op staand A4-formaat gebruiken en deze plaats je paginavullend. Kies in de linkerkolom voor ‘pdf importeren’ onder het tabblad ‘pagina’.

Wil je de afbeelding bewerken, bijsnijden of kleiner plaatsen? Zet het pdf-bestand dan om naar een jpg of png-bestand en upload deze bij je eigen afbeeldingen. Je kunt de omgezette pdf nu als afbeelding op je pagina plaatsen.

Kan ik mijn foto’s ook rond maken of een andere vorm geven?

Het is helaas nog niet mogelijk om foto’s en afbeeldingen van vorm te veranderen.

Je kunt op het internet verschillende (gratis) websites vinden, waarbij je je foto’s een andere vorm kunt geven. Op glitterfoto.nl bijvoorbeeld kun je je afbeelding eenvoudig bewerken. Upload je afbeelding en selecteer het gewenste fotomasker. Sla de bewerkte foto op als png-bestand en hij is klaar voor gebruik! Let op: zet je afbeelding van tevoren om naar een png-bestand voordat je deze gaat bewerken. Zo vermijd je een wit kader rondom je afbeelding.

Kan ik meerdere foto’s en kleurvlakken tegelijkertijd verplaatsen?

Ja, dat kan op verschillende manieren.

  • Selecteer met je muis verschillende elementen door over de betreffende elementen te slepen, terwijl je de muis ingedrukt houdt. De elementen die binnen dit selectieveld vallen worden geselecteerd en kunnen als geheel verplaatst worden.
  • Houd de shift-knop ingedrukt, terwijl je de afbeeldingen selecteert die je als geheel wilt verplaatsen. 

Mag ik zomaar alle afbeeldingen van het internet gebruiken in mijn tijdschrift?

Op afbeeldingen en foto’s geldt het auteursrecht van diegene die de afbeelding of foto gemaakt heeft. Het is dus niet toegestaan om (voor commercieel gebruik) zomaar afbeeldingen en foto’s van anderen te gebruiken in je tijdschrift.

Je kunt diegene die de afbeelding of foto gemaakt heeft wel om goedkeuring vragen voor het gebruik in je tijdschrift.

Tevens bestaan er een groot aantal websites waar je afbeeldingen en foto’s rechtenvrij kunt downloaden, zoals Pixabay en Pexels.

De Jilster handleiding bestellen?

Het is ook mogelijk om onze handleiding te bestellen, zodat je deze altijd naast je kunt houden. In deze handleiding vind je alles wat je moet weten over het werken met Jilster. Bekijk de handleiding online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.