Een poster maken met Jilster

  • 1. Klik op 'start nieuw tijdschrift' om met je poster te beginnen - Je hoeft alleen de voorpagina te bewerken

Veelgestelde vragen

Een poster maken

Waarom moet ik een tijdschrift starten om een poster te maken?

Het systeem van Jilster is zo ontworpen dat de voorpagina (cover) geselecteerd wordt bij het bestellen van een poster. Bij het maken van een poster hoef je dus alleen de cover te ontwerpen. De overige 3 pagina’s hoeven niet gevuld en gepubliceerd te worden.

Hoe verplaats ik een pagina naar de cover?

Open de cover (poster) in het online ontwerpprogramma en klik op het eerste tabblad ‘pagina’ om deze te openen. Klik vervolgens op het kopje ‘eigen pagina’s’ en selecteer de pagina die je wilt verplaatsen naar de cover (poster). Plaats deze op het canvas en pas hem eventueel nog aan.

Op welke formaten kan ik een poster laten drukken?

Je kunt in het bestelproces kiezen uit 6 verschillende formaten voor je poster: A0, A1, A2, A3, A3++ of A4 formaat. Meer informatie over het maken van een poster vind je hier.

Opslaan en gereed maken

Wat is het verschil tussen ‘opslaan’ en ‘gereed’?

Zolang de pagina nog in ontwikkeling is, kun je deze tussentijds opslaan. Kies dan de knop ‘opslaan’. Op het moment dat je bladzijde definitief klaar is, kun je deze gereed maken door op de knop ‘gereed’ te klikken.

Voordat je de poster kunt bestellen, moet je de voorpagina gereed maken. Er verschijnt dan een groen vinkje bovenaan de pagina in het paginaoverzicht.

Ik wil mijn pagina nog bewerken nadat ik hem gereed heb gemaakt. Kan dit?

Je kunt je pagina altijd nog bewerken, nadat je deze gereed hebt gemaakt. Dit kun je doen door de pagina weer vrij te geven. Ga met je muis op de pagina staan die je wilt vrijgeven en klik op ‘bewerken’.

Kost het gereed maken van een pagina veel tijd?

Dat is afhankelijk van de snelheid van je verbinding en of je een krachtige computer gebruikt. Per pagina kan het enkele minuten kosten voordat alle data zijn verzonden naar de server. Heb je veel pagina’s gemaakt? Dan is het handig om de pagina’s die al klaar zijn alvast gereed te maken.

Je kunt het gereed maken van de pagina’s ook verdelen. Vraag je medehoofdredacteuren of zij ook een paar pagina’s gereed willen maken vanaf hun computer.

De Jilster handleiding bestellen?

Het is ook mogelijk om onze handleiding te bestellen, zodat je deze altijd naast je kunt houden. In deze handleiding vind je alles wat je moet weten over het werken met Jilster. Bekijk de handleiding online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.