Een tekst toevoegen en bewerken

  • 1. Open het tabblad 'tekst' om een tekst aan je pagina toe te voegen

Veelgestelde vragen

Tekstopmaak

Wat is een prettige lettergrootte?

Een prettig leesbare tekst op het scherm is anders dan een prettig leesbare tekst op papier. De grootte hangt ook af van de gekozen letter.

Gebruikelijk lettergroottes voor tijdschriften zijn:
• leestekst: lettergrootte 9-10
• tussenkoppen: lettergrootte 12
• koppen of titels: lettergrootte 18- 24

Je kunt voor de zekerheid een printje maken van je pagina, om te zien of de lettergrootte die je hebt gekozen, inderdaad goed leesbaar is. 

Sommige lettertypes zijn kleiner dan andere lettertypes, terwijl de lettergrootte hetzelfde is. Hoe kan dit?

Dit komt door het gekozen lettertype. De lettertypes zelf verschillen in grootte. Het kan dus zijn dat bij dezelfde lettergrootte het ene lettertype kleiner is dan een ander lettertype.

De tekstopmaak verdwijnt als ik opgemaakte tekst wil vervangen. Hoe komt dit?

Om technische redenen valt de tekstopmaak binnen een tekstkader terug naar de standaard opmaak (open sans – 10), zodra de inhoud binnen dit tekstkader wordt verwijderd. Ook als je vooraan in het tekstkader begint te typen, zal deze tekst standaard op open sans – 10 ingesteld staan.

Als je gebruik maakt van een gedupliceerd tekstkader of een sjabloon, waarbij de tekst een andere opmaak heeft dan standaard is, kun je je tekst het beste na de 1e letter plaatsen. Verwijder vervolgens de eerste letter. Je tekst zal in dat geval de tekstopmaak herkennen en zich hieraan aanpassen.

De Jilster handleiding bestellen?

Het is ook mogelijk om onze handleiding te bestellen, zodat je deze altijd naast je kunt houden. In deze handleiding vind je alles wat je moet weten over het werken met Jilster. Bekijk de handleiding online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.