Ben je begonnen met het maken van een bruiloftsglossy voor jezelf, vrienden of je ouders? Om te documenteren wie er aanwezig was op het feest, kun je een heel speciale pagina in het tijdschrift plannen waarop alle gasten zijn of haar vingerafdruk achterlaten. Hoe je dat op een originele manier doet, lees je hier.

Woordeloos

Misschien herken je dat wel? Je bent uitgenodigd voor een bruiloft en geniet van het geweldige feest. Dan gaat het prachtige gastenboek rond. Het is mooi ontworpen, de boekpagina’s zijn van hoge kwaliteit en er ligt een pen op je te wachten. Nu is het aan jou om je schrijfkunsten erop los te laten. Een paar inspirerende woorden, een wens of een lieve groet. Maar het ontbreekt je plotseling aan de juiste woorden, alles lijkt banaal en al duizend keer geschreven. Je bent gewoon “woordeloos”..

De vingerafdruk pagina

Maak het de gasten gemakkelijker door in het tijdschrift ruimte over te laten voor een zogenaamde “vingerafdruk pagina”, waarop iedereen zijn of haar vingerafdruk kan plaatsen. Zo komt iedereen in het gastenboek te staan: jong en oud, de geboren schrijvers en de niet geboren schrijvers (of degenen die het graag simpel houden). Laat alle gasten hun naam erbij schrijven, zodat het bruidspaar later precies weet wie er op zijn of haar feestje waren.

Aan de slag

Je kunt de pagina van tevoren op een leuke manier vormgeven, bijvoorbeeld in de vorm van een levensboom, een auto die door ballonnen de lucht in wordt getild of gewoon een blanco pagina waarop mensen hun vingerafdruk kunnen zetten. Leg het tijdschrift tijdens het feest open op een tafel met daarnaast een inktkussentje, pennen, viltstiften en doekjes om de inkt achteraf van de vingers af te halen.

Waardevol

Een “vingerafdruk pagina” is ook een origineel idee in een tijdschrift als cadeau voor een verjaardag of jubileum. Maak je samen met de rest van de familie een tijdschrift voor het zilveren jubileum van je ouders, dan kun je iedereen tijdens het feest een vingerafdruk laten zetten. Maak het tijdschrift van tevoren helemaal af en laat achterin bijvoorbeeld een paar pagina’s leeg. Hoe uniek en waardevol voor later!

Zie hieronder een aantal voorbeelden: