Aty verraste haar moeder op haar 80ste verjaardag met een eigen glossy ‘Ria80’, eenvoudig gemaakt met Jilster.

Aan de slag!

“Na een kleine hint kreeg ik op mijn 50ste een bijzonder verjaardagscadeau, ‘de Aty’, gemaakt met Jilster. Een heel persoonlijk en origineel cadeau. Mijn moeder liet toen merken dat ze zoiets ook heel leuk zou vinden. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken wat ik mijn moeder zou geven voor haar 80ste verjaardag: de ‘Ria80’.” Ik kon aan de slag!

Eigen steentje

“Wat ik bij het maken van het tijdschrift merkte, is dat het beter werkt om niet iedereen te vragen ‘de traditionele A4’ te vullen. Ik stuurde op ‘wie wat ging doen’. Uiteindelijk komt deze werkwijze ten goede aan de inhoud van het tijdschrift.

Een oom die goed is in puzzelen, heb ik een cryptogram laten maken. Een kleinkind dat Sociale Wetenschappen studeert, schreef een artikel over de politieke en sociale ontwikkelingen waar mijn moeder onderdeel van uitmaakte. En mijn vader van 85 vindt schrijven lastig, maar deed – met een glaasje erbij – in een interview mooie uitspraken over 60 jaar huwelijksleven. Zo voorkom je dat een verre kennis even veel ruimte in het blad inneemt, als mensen die heel dichtbij staan. Je verlaagt de drempel, zodat veel mensen uiteindelijk iets kunnen bijdragen. Want met een enkele regel kun je ook al iets moois maken.”

Ongekende mogelijkheden

“Het werken in de radactieruimte van Jilster was even wennen. Bijvoorbeeld ‘knippen en plakken’ van tekst uit Word lukte met mijn Apple niet, met mijn PC wel. Gaandeweg kreeg ik er steeds meer lol in en ontdekte ik steeds meer mogelijkheden.

Een prachtige functie in Jilster is een achtergrond maken in de kleur die voorkomt in een foto op die pagina. Maar ook het gebruik van tekst in kolommen werkt prima en geeft een professionele indruk. Zo kon ik de opmaak telkens aanpassen aan de inhoud. Het werken met Jilster is mij heel goed bevallen. Ik heb het voornemen Jilster binnenkort eens te gebruiken voor een bedrijfsbrochure, benieuwd hoe dat gaat.”

Professionele coverfoto

verjaardagscadeau tijdschrift ria 80 klant“Mijn moeder vroegen we te poseren voor een fotograaf die foto’s van een 80-jarige maakte voor een van zijn projecten. Maar dat werd natuurlijk de voorpagina van het blad! Rogier Fokke bleek een heel goede fotograaf en een perfectionist.

Ik heb hem in Jilster uitgenodigd als redacteur, zodat hij zelf de voorpagina heel precies en mooi kon opmaken. Een groot succes! Dat maakte dat iedereen die het blad zag, ook mensen die mijn moeder niet kenden, dachten dat het om een professionele uitgave ging. Ook door het nette drukwerk natuurlijk.”

Reactie van Ria

“En mijn moeder zelf? Die geniet nu nog dagelijks van haar persoonlijk cadeau. Ze blijft het leuk vinden om er in te bladeren en het er met mensen over te hebben. Wat wil je nog meer?”

Een eigen, professionele coverfoto?

Wil je ook een professionele foto op de voorkant van je tijdschrift, neem dan contact op met Rogier Fokke. Onder het mom van een project, waar hij de door jou gewenste foto voor nodig heeft, helpt hij je graag bij het maken van een passende coverfoto. Ook een professionele opmaak van de cover behoort tot de mogelijkheden. Je hebt meteen een tweede cadeau: een persoonlijk portret gemaakt door een fotograaf die ook in galleries exposeert.

Rogier levert het portret in de juiste bestandsgrootte en op formaat van Jilster. Potentiële gebruikers krijgen vier versies van het studioportret. In overleg kan worden bepaald of het een kleurportret zal worden of dat hij in zwart-wit de foto aanlevert.

De prijs voor het studioportret in vier versies is €200,00 exclusief 21% btw. Voor een portret op locatie vraagt hij een meerprijs, afhankelijk van de locatie. Zijn studio is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Ga voor meer informatie naar: www.rogierfokke.nl

Je kunt Rogier Fokke ook bereiken op info@rogierfokke.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie