It’s the most wonderful time of the year! Verheug jij je al op de gezelligheid van de feestdagen? Urenlang tafelen en genieten met geliefden. Kon je al die liefdevolle momenten maar vangen en in een doosje stoppen. Maak samen met familie en/of vrienden een tijdschrift in de sfeer van kerst. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan anderen.

Samen genieten van het resultaat

Wanneer je samenwerkt in het online programma van Jilster is er altijd één persoon hoofdredacteur. De hoofdredacteur nodigt andere familieleden en/of vrienden uit om een pagina in het tijdschrift op te maken met teksten en foto’s. Zo werken jullie samen aan een speciale kerstuitgave waarin alle kerstwensen worden gebundeld.

Een uniek kerstcadeau om te geven

Voor wie ga je een tijdschrift maken? Werk samen aan een tijdschrift als gezamenlijk familiecadeau of verras je vader, je partner of je zoon of dochter met een persoonlijk magazine als kerstcadeau. Je kunt aan anderen vragen om een stukje tekst, een mooie kerstwens en wat foto’s aan te leveren. Het kan mooi zijn om iedereen een antwoord te laten geven op vragen als: ‘Welke dingen maken voor jou kerst speciaal en voor wie jij zou jij een kaarsje willen aansteken?’

Eventueel kunnen er nog rubrieken toegevoegd worden aan het tijdschrift, zoals  kerstrecepten, kerstfoto’s van voorgaande jaren, het menu van het kerstdiner, grappige anekdotes, kerstliedjes, kerstgedichten, kerstverhalen, een kalender, en ga zo maar door. 

Bundel de krachten

Het is handig om van tevoren de taken onderling te verdelen. Maak daarbij gebruik van elkaars talenten. Stel iemand verantwoordelijk voor de communicatie en laat iemand die oog heeft voor stijl en detail de vormgeving doen. Let op: De hoofdredacteur is eindverantwoordelijk voor het resultaat, bewaakt de deadline en kan het tijdschrift als gedrukt exemplaar bestellen. 

Ga direct aan de slag! Laat je inspireren door onze nieuwe sjablonen die volledig in de sfeer van kerst zijn opgemaakt. Je maakt al een tijdschrift vanaf 4 pagina’s. Heel veel plezier!

Tip: Ga je dit jaar lootjes trekken met je familie, vrienden of collega’s? Al gedacht aan het maken van een lootjesboek met gedichten? Lees hier meer.