Ben je bezig met het maken van een tijdschrift als cadeau voor je partner, je moeder of bijvoorbeeld één van je kinderen? Heb je al nagedacht over welke kleuren je in je tijdschrift wilt laten terugkomen? Niet alleen in een afbeelding, maar bijvoorbeeld ook in een tekst? In dit artikel worden tips gegeven over het gebruik van kleur in een tekst. Hoe je dat kunt doen, zodat jouw verhaal écht in het oog springt!

Het oog wil ook wat

Heb je een verhaal geschreven over jullie bijzondere familieband, liefdesrelatie of hechte vriendschap? Een leuk idee is om de titel, tekstkoppen, een quote of bepaalde woorden in de tekst een andere kleur te geven. Hiermee kun je de nadruk leggen op een bepaald woord of specifieke zin. Ook ziet dit er veel leuker uit dan een lap zwarte tekst die vaak lastiger te lezen is. Door in de tekst met verschillende lettertypes en -groottes te spelen, kun je het geheel een frisse uitstraling geven.

Geef je verhaal kleur

Mocht je zijn begonnen aan een bruiloftsglossy, dan kun je ervoor kiezen om een liefdesgedicht te schrijven of er eentje van het internet te plukken. Vervolgens kun je de pagina verder opmaken met een mooie afbeelding van bijvoorbeeld een rode roos of een foto van het bruidspaar. Door in de tekst met rode accenten te werken, kun je de pagina een romantische uitstraling geven.

Je kunt tekst een kleur meegeven door deze te selecteren en het kleurenpalet uit te klappen. Je kunt kiezen uit een kleur die standaard in het kleurenpalet wordt weergeven of zelf een kleur toevoegen.

Zelf een kleur toevoegen

Naast het kleurenpalet vind je ook een pipet waarmee je een kleur kunt selecteren uit een afbeelding. Heb je bijvoorbeeld een foto van een mooie rode roos gevonden, dan kun je die kleur met de pipet in de afbeelding selecteren. Wanneer je de gewenste kleur met de pipet hebt geselecteerd, verschijnt er in het kleurenpalet een code. Dit wordt ook wel een hexcode genoemd. Als je een kleur vaker in je tijdschrift wilt gebruiken, dan is het handig om die code op je computer te bewaren.

Een kleurcode toevoegen

Voor meer inspiratie kun je ook op het internet kijken. Daar zijn veel kleurenpaletten te vinden. Als je op deze link van kleurenpaletten klikt, kom je op een site met verschillende kleuren en kleurcombinaties terecht. Ook de bijbehorende hexcodes staan bij iedere kleur genoteerd. Heb je een mooie kleur gevonden, dan kun je die code in het kleurenbalkje van het online programma plaatsen.

Door op het kleurvlak te klikken, verschijnt het kleurenpalet waar je ook een kleurcode kunt invoegen.

Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie