Een huwelijk is een persoonlijke dag, vol van symboliek, maar vooral ook een dag over twee mensen met een eigen karakter, hobby’s, liefhebberijen en voorkeuren. Meestal is een bruiloft een weerspiegeling van het stel; een reflectie van wie ze zijn. Maak daarom een bruiloftsglossy die bij het bruidspaar past. Hoe je dat doet, lees je hier.

De uitnodiging verklapt een hoop

Elk bruidspaar heeft zijn eigen trouwstijl. Sommige koppels pakken het groots aan, á la Hollywoodstijl. Terwijl anderen het liever klein houden en de voorkeur geven aan een romantisch tuinhuwelijk. Vaak verklapt de uitnodiging al best een hoop. Kijk hier eens kritisch naar. Wat zegt de keuze van kleuren, lettertypen en decoratieve elementen over de stijl van de bruiloft? Ziet het briefpapier er romantisch en speels uit, of juist klassiek en elegant? Waar vinden de huwelijksceremonie en het feest plaats? Trouwt het bruidspaar in een schuur of vindt de bruiloft in het chicste hotel van de stad plaats? Ook de dresscode kan iets zeggen over de stijl van de bruiloft. Glitter schoenen of een metallic clutch passen bijvoorbeeld bij een glamourbruiloft met veel bling bling.

Vraag om hulp

Het kan ook slim zijn om met iemand te gaan praten die actief betrokken is bij het plannen van de bruiloft. De weddingplanner, het bruidsmeisje of één van de getuigen kan je waarschijnlijk precies vertellen in welke stijl de bruiloft zal plaatsvinden, welk kleurenschema het bruidspaar heeft gekozen en wie de uitnodigingskaarten heeft ontworpen. Trouwt het koppel geheel in vintage stijl, dan kun je het tijdschrift met roze kleuraccenten (of andere pastelkleuren) vormgeven. Ter decoratie kun je pagina’s pimpen met roze rozen, kant en sierlijke randen of lijsten om de afbeeldingen. Een passend lettertype voor de tekstkoppen is bijvoorbeeld het speelse lettertype Sofia.

Zo, en dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Inspiratie genoeg. Maar ssst, mondje dicht tegen het bruidspaar. Zo blijft het tot de dag zelf een geheim. Wat zullen ze zich vereerd voelen! Een eigen tijdschrift dat volledig is afgestemd op de mooiste dag uit hun leven.