Een tijdschrift is niet compleet zonder leuk beeldmateriaal. Foto’s maken je tijdschrift een stuk aantrekkelijker om doorheen te bladeren. Ben je bezig met het maken van een tijdschrift voor bijvoorbeeld je partner, je vader of een vriendin? Bedenk dan ook eens wat voor foto’s er in de loop van de jaren van hem of haar zijn gemaakt. Trek eens een fotoalbum uit de kast of vraag vrienden en familie van hem of haar of zij geschikte foto’s hebben. Als je niet weet hoe je een foto kunt inscannen, heeft Ingeborg Koot, personal organizer van Ikorganiseer, een aantal handige tips.

Foto’s ordenen

Ingeborg begeleidt mensen regelmatig bij het maken van keuzes rondom spullen en tijd. Samen met de cliënt werkt ze zijn of haar to-do-lijst af. Eén van de punten die vaker terugkomt, is het ordenen van foto’s. Hierbij helpt ze cliënten regelmatig bij het overzetten van analoge foto’s naar de computer en die in overzichtelijke mapjes te sorteren.

Tips van Ingeborg

Afgedrukte foto’s kunnen op verschillende manieren worden overgezet naar een digitaal bestand. Ingeborg: “Je kunt bijvoorbeeld met je smartphone een foto maken van de analoge foto. Die opgeslagen afbeelding zet je vervolgens over naar je computer. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier een foto niet uit een fotoboek los hoeft te maken. Het gaat natuurlijk niet zo snel en je moet een beetje uitkijken met de lichtinval (en flits uitzetten). Maar mocht je niet zoveel te scannen hebben, een prima methode.

Je kunt ook zelf een scanapparaat kopen of informeren of iemand in je familie/vriendenkring zo’n apparaatje heeft. Aardige scanapparaten zijn al te koop voor €100,00. Maar dan moet je wel alles zelf met de hand scannen. Je kan ook een scanapparaat huren, bijvoorbeeld via Kodak. Qua investering moet je dan denken aan ongeveer €40,00 per dag. Of je besteed het scannen volledig uit. Bijvoorbeeld bij het bedrijf Trigger in Amsterdam. Je kunt de foto’s daarnaartoe brengen of opsturen. Qua prijs moet je denken aan grofweg €0,35 à €0,55 per foto. Voordeel is dat je het alleen maar hoeft aan te leveren en het scannen door anderen wordt gedaan.”

Kies foto’s van goede kwaliteit

Als je een selectie van foto’s hebt gemaakt, kun je aan de slag gaan. Het is belangrijk dat de afbeeldingen die je wilt gebruiken van hoge kwaliteit zijn. Het groter plaatsen van een afbeelding zorgt namelijk voor kwaliteitsverlies en kan zorgen voor een korrelig resultaat. Om dit te voorkomen, is het handig om constant de kwaliteit in de gaten te houden. Je kunt de kwaliteit van een afbeelding met behulp van de gele sterren in ons online programma controleren. Om de mooiste resultaten te verkrijgen adviseren wij om niet lager te gaan dan twee sterren. Zo blijft de kwaliteit van je tijdschrift gewaarborgd.

Heel veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie