SCHOOLOPDRACHT

Een tijdschrift maken betekent creatief en vakinhoudelijk bezig zijn. Een uitdagende manier om samen te werken aan een schoolopdracht!

AFSCHEID GROEP 8

Maak het afscheid van de basisschool onvergetelijk met een zelfgemaakte glossy. Leuk voor nu èn later!

VERSLAG & SCRIPTIE

Val extra op bij je docenten door je stageverslag of scriptie een professionele uitstraling te geven!

PORTFOLIO

Een tijdschrift is een uniek èn leuk middel om anderen kennis te laten maken met jou als persoon.

Maak een jaarboek in de
vorm van een glossy!

Een jaarboek voor een school of (studenten-)vereniging is een geweldige manier om alle herinneringen, foto’s en verhalen van de afgelopen jaren vast te leggen. Daar kun je nu èn later veel lol aan beleven. Iets simpels zoals een ‘smoelenboek’ in het jaarboek blijft na 20 jaar nog steeds leuk!

Zelf een jaarboek maken en laten drukken als tijdschrift, glossy of boek.

Je kunt met Jilster heel eenvoudig samen met je clubgenoten, een groep leerlingen, of andere studenten een jaarboek maken. Zijn jullie klaar met het jaarboek? Dan kun je deze laten drukken als glossy, tijdschrift of boek. Een uniek en persoonlijk jaarboek zal nog jaren gekoesterd worden.

Hoe ziet een jaarboek
van Jilster eruit?

Je bepaalt zelf hoe het jaarboek of tijdschrift eruit ziet. Het jaarboek kan namelijk gedrukt worden in meerdere uitvoeringen. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie over de uitvoeringen.

Een jaarboek maken in 3 stappen:
hoe maak je dan zo’n jaarboek?

We geven je graag nog wat tips voor
de praktische kant van het maken van
een jaarboek met Jilster. 

huwelijkscadeau samen een tijdschrift maken met jilster editor voorbeeld schermafbeelding
  • Stap 1

    Bedenk of je het jaarboek alleen wilt gaan maken of samen met anderen. Als samen aan het jaarboek wilt doen, nodig dan de leden van je dispuut, jaarclub, studie- en klasgenoten uit om ook een pagina te vullen.

  • Stap 2

    Maak gratis een account aan en probeer Jilster uit. Ook het maken van een online magazine is gratis. Je betaalt pas als je een gedrukt exemplaar van je tijdschrift of jaarboek bestelt.

  • Stap 3

    Een jaarboek maak je bij Jilster helemaal zoals je zelf wilt. Je zult het jaarboek beetje bij beetje zien groeien. Is iedereen klaar? Plaats dan je bestelling en laat het jaarboek thuis of op school bezorgen.

Onze klanten vertellen…

Tijdschrift verjaardag Loes

Een tijdschrift voor oma Loes

Lisanne Bos (21) heeft samen met haar moeder en tante voor haar oma’s 75ste verjaardag een tijdschrift gemaakt. De hele familie heeft er een bijdrage aan geleverd en oma Loes vindt het resultaat prachtig! Hoe het allemaal begon Het…
Klantverhaal Aurelie Verjaardagstijdschrift

40 jaar, gevierd in een tijdschrift!

Omdat haar beste vriendin veertig jaar werd, wilde Aurelie Lemeire haar met een bijzonder cadeau verrassen. Na wat zoeken op het internet kwam ze terecht op de website van Jilster. Ze begon direct met veel enthousiasme aan haar allereerste…

Vijf tips van een grafisch vormgever in spe

Onze stagiaire Elseline Grobben (19) studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze heeft voor de vijftigste verjaardag van haar moeder Jannette Grobben een tijdschrift gemaakt en haar dit cadeau gedaan. De afgelopen…

En jaarboek voor studentenvereniging, eindexamen of school?

Na het eindexamen is het echt gedaan met school. Zul jij je klas- en studiegenoten missen? Of ben je blij dat je nu eindelijk de schooldeuren achter je dicht kunt trekken? Hoe dan ook is dit hèt moment om een jaarboek te maken vol foute foto’s, studentikoze verhalen en grappige anekdotes. Werk samen met je dispuut, jaarclub, studie- en klasgenoten aan jullie persoonlijke jaarboek.

Verzamel de raarste quotes van leraren en leerlingen, bepaal wie de best geklede docent is, laat een leerling met een bijzondere prestatie of uitdaging aan het woord, maak een reisreportage over jullie trip naar Rome of Parijs, kortom: maak je jaarboek helemaal zoals je zelf wilt!

Tip: Een jaarboek is ook een leuke manier om de laatste groep van de basisschool af te sluiten.

De ‘Jilster in het onderwijs’ gids

In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs, waaronder bijzondere verhalen en leuke interviews van docenten. Daarnaast geven we je tips & tricks voor het maken van een tijdschrift. Ook is dit tijdschrift een goed voorbeeld van hoe een Jilster tijdschrift eruit kan zien.

Meer dan 450.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en het samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks, die helpen je bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!