Begin nu met het schooltijdschrift!

Je laatste jaar is begonnen. Dit is het perfecte moment om te beginnen met de planning voor je Jaarboek. Een goede voorbereiding bespaart uiteindelijk tijd. Eerst zorg je voor de organisatie, dan stel Je de inhoud voor het jaarboek samen, gevolgd door de opmaak, het proeflezen en het drukken. – Bij Jilster krijg je grote steun voor alle fasen. Dat is alles wat je nodig hebt.

Gebruik de Jilster Editor om samen je jaarboek te maken!

Bij Jilster kun je met veel redacteuren tegelijk online aan je tijdschrift werken. Iedereen kan zijn eigen teksten en foto’s uploaden op de pagina’s die hem zijn toegewezen. Er zijn ook geweldige lay-out-sjablonen. Zo bespaar je tijd en organisatorische inspanning. En je kunt ook de gedrukte exemplaren bij ons bestellen. – Heel gemakkelijk.

Stap voor stap

Het belangrijkste is het tijdschema. Denk eerst eens na over wanneer je je jaarboek moet afmaken. Plan voor een buffer van minstens twee weken – dat heb je tenminste nodig, geloof me – en reken terug. Plan tijd voor correcties en controleer of alles compleet is. Denk aan tijd voor een fotoshoot met iedereen, bereken de schrijftijd voor de auteurs van de verslagen, voor het verzamelen van oude foto’s, grappige anekdotes, voor de evaluatie van oude klassenboeken… Je moet nu langzaam beginnen, toch?

Wie wordt de hoofdredacteur?

Een van jullie wordt hoofdredacteur of je vormt een team van redacteuren – en dan maak je het project in de editor. Iedereen die actief wil deelnemen aan het Jaarboek wordt uitgenodigd om naar Jilster te komen en een eigen account aan te maken. Dan kunnen ze later direct aan de lay-out meewerken.

Inhoud van je jaarboek

Je hebt toch al eens het jaarboek van de jaren voor je gecontroleerd en nagedacht over welke inhoud je wilt overnemen? Sommige klassiekers zijn altijd inbegrepen: portretten van alle studenten, verslagen van cursussen en afstudeer reizen, hitlijsten etc. Verzamel jouw ideeën en thema wensen in een vroeg stadium, zodat u alles nog kunt uitvoeren.

Lay-outs en sjablonen

In de Jilster Editor heb je toegang tot onze journaal sjablonen. Naast de middelbare school kranten vind je ook andere onderwerpen. Wees niet bang voor contact. Alle tijdschrift lay-outs kunnen worden aangepast aan elk onderwerp – ik beloof het. Je kunt de lay-out van elke pagina van uw schoolmagazine toewijzen. Je kunt de pagina’s dus zo vaak als je wilt dupliceren. Natuurlijk kun je ook je eigen ontwerp ideeën inbrengen. De Jilster Editor is een grafisch programma dat talloze creatieve mogelijkheden biedt. De bediening is intuïtief, dus probeer het maar eens.

Samenwerking

Je hebt niet veel nodig om deel te nemen aan het jaarboek-project: een computer en een stabiele internetverbinding. Elke redacteur kan dus werken vanuit de plaats waar hij of zij zich op dat moment bevindt. Je kunt ook tegelijkertijd in de editor werken en je jaarboek zin voor zin, foto voor foto laten groeien. En op deze manier groeit je samenhang pagina voor pagina.

Je betaalt alleen wat je krijgt

Je kunt de Jilster Editor gratis gebruiken om je schoolmagazine te ontwerpen. Pas dan, wanneer u de print order plaatst of een PDF koopt, wordt er een vergoeding in rekening gebracht.

Test Jilster gewoon gratis en ontdek de vele mogelijkheden die de editor je biedt. Als je vragen hebt – over het ontwerp, technische problemen in de redactie, drukwerk etc. – neem dan contact op met onze klantenservice rechtsonder. We kijken er naar uit je te helpen.