Jildou Smit (22) heeft Jilster van begin af aan op de voet gevolgd. Jildou is de dochter van Anja Kroodsma, de bedenker en oprichter van Jilster. Deze duizendpoot volgt de opleiding levensmiddelentechnologie aan de Universiteit in Wageningen en pakt begin september haar studie weer op. Naast haar interesse in voeding, is ze ook al jaren actief als zeilinstructeur bij Zeilschool De Veenhoop. Hoewel ze van plan is om weer te gaan studeren, blijft ze achter de schermen ook nog het een en ander doen voor Jilster. 

Direct resultaat

Jildou ondersteunt het bedrijf als marketing medewerker en doet heel veel verschillende dingen. Ze maakt analyses van hoe pagina’s beter kunnen, welke type tijdschriften worden gemaakt, hoe we het bestelproces kunnen verbeteren en wat we met de feedback van klanten kunnen doen. “Wat ik leuk vind aan mijn werk? Ik doe concreet werk en zie direct resultaat. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met de evaluatie van de onderwijsgids voor groep 8. Deze staat sinds kort online op de website en kan je gratis bij ons bestellen. In deze gids staat informatie over hoe je een afscheidstijdschrift van de basisschool kan maken.”

Onderwijsgids groep 8

Deze maand is Jildou begonnen met het interviewen van klanten die de nieuwe onderwijsgids hebben besteld. “Het is interessant om te horen of de onderwijsgids in de smaak is gevallen. Door telefonisch contact komen we ook weer op nieuwe ideeën, zoals het maken van een instructiefilmpje voor leerlingen uit groep 8. Op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar leerkrachten, leerlingen en/of ouders die hun ervaringen over het maken van een afscheidstijdschrift willen delen. Je kunt me hiervoor altijd mailen door een bericht te sturen naar onze klantenservice.”

Enthousiast      

“Ook help ik graag mee op beurzen waar ik mijn enthousiasme over het maken van tijdschriften met andere bezoekers kan delen. Ik heb er zelf al verschillende gemaakt. Soms neem ik voorbeelden mee en laat ik die aan de mensen zien. De meesten reageren vaak heel positief en lopen vol inspiratie weg!”

Net als de rest van het team kijkt Jildou uit naar het nieuwe bewerkingsprogramma van Jilster. “Ik kan haast niet wachten tot ik hier zelf mee aan de slag kan!”

Dit wist je misschien nog niet. De naam Jilster is afgeleid van de naam Jildou. Dit was vroeger Jildous bijnaam en is nu de naam van het bedrijf van haar moeder!