Jilster staat voor de tweede keer op de IPON vakbeurs die dit jaar plaatsvindt op 7 en 8 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze beurs is er veel aandacht voor nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijs & ICT. Ook worden de IPON Awards uitgereikt.

Jilster in het onderwijs

Nu vraag je je zeker af wat Jilster op een onderwijsbeurs te zoeken heeft? Dat is op zich geen gekke vraag! In het verleden hebben we Jilster vooral geïntroduceerd als een leuke cadeautip voor een verjaardag, huwelijk of afscheid van een collega. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat Jilster ook in het onderwijs veel gebruikt wordt. Een paar jaar geleden waren we zelfs genomineerd voor de IPON Award voor het mbo. Daarom willen we Jilster nu meer in het onderwijs onder de aandacht brengen. Jilster is namelijk meer dan een tijdschrift maken alleen!

 

 “Een tijdschrift maken betekent zowel
creatief als vakinhoudelijk bezig zijn.”

 

Zoveel meer dan een tijdschrift maken alleen!

Tijdens het maken van een tijdschrift, ontwikkelen de leerlingen of studenten belangrijke vaardigheden. Ze gaan aan de slag met het schrijven van verschillende rubrieken, zoals een interviewverslag met de juf of meester, recensie van hun favoriete film of modereportage. Op ICT-gebied doen ze nieuwe ervaringen op en leren ze bewuster omgaan met de informatie die ze vinden op het internet. Ook leent een tijdschrift maken zich heel goed voor het behandelen van maatschappelijke thema’s. Wordt er gewerkt in groepsverband, dan betekent dit samenwerken, afspraken maken en plannen. Kortom, met Jilster een tijdschrift maken levert meer op dan alleen een echte glossy die ze kunnen laten zien!

“Zo uitdagend kan onderwijs zijn!”

 

Nieuwe onderwijsgids ‘Groep 8 Editie’;
binnenkort verkrijgbaar!

Wij hebben in ieder geval heel veel zin in de IPON vakbeurs. We verwachten weer een hoop leuke en interessante gesprekken te hebben met ouders, leerkrachten en docenten. Ook dit jaar delen we inspirerende mini-tijdschriften uit met tips voor het maken van een tijdschrift in het onderwijs. De nieuwe mini-tijdschriften zijn een aanvulling op de onderwijsgids ‘Groep 8 Editie’, die binnenkort gratis van onze website is te downloaden en te bestellen.

Graag tot dan!

 

Met ‘educatieve’ groet,

Het Jilsterteam