Ga nu aan de slag met je jaarboek!

Je laatste jaar is begonnen. Nu is het perfecte moment om te beginnen met het plannen van je jaarboek. Een goede voorbereiding bespaart uiteindelijk tijd. Eerst zorg je voor de organisatorische aspecten, dan stel je de inhoud van het jaarboek samen, gevolgd door de opmaak, de proeflezing en het drukwerk. – Bij Jilster krijg je grote steun voor alle fasen. Dat is alles wat je nodig hebt.

Gebruik de Jilster Editor om samen jullie jaarboek te ontwerpen!

Met Jilster kunt je online met veel redacteuren tegelijk aan jouw jaarboek werken. Iedereen kan zijn eigen teksten en foto’s uploaden op de pagina’s die hem zijn toegewezen. Er zijn ook geweldige lay-out-sjablonen. Dit bespaart veel tijd en organisatiekosten. En je kunt ook de gedrukte exemplaren bij ons bestellen. – Heel gemakkelijk!

Eén stap tegelijk

Het belangrijkste is het schema. Denk eerst eens na over wanneer je jaarboek klaar moet zijn. Laat een buffer van minstens twee weken toe – dat heb je tenminste nodig, vertrouw me – en werk achterstevoren. Geef de tijd om te proeflezen en te controleren of alles compleet is. Denk aan tijd voor een fotoshoot met iedereen, bereken de schrijftijd voor de auteurs van de verslagen, voor het verzamelen van oude foto’s, grappige anekdotes, voor de evaluatie van oude klassenboeken… Je moet nu langzaam beginnen, toch?

Wie wordt de hoofdredacteur?

Een van jullie wordt hoofdredacteur of je vormt een team van hoofdredacteuren – en dan maak je het project in de editor. Iedereen die actief wil deelnemen aan het jaarboek wordt uitgenodigd om naar Jilster te komen en een eigen account aan te maken. Dan kunnen ze straks direct aan de lay-out werken.

Inhoud van jouw jaarboek

Je hebt waarschijnlijk al eens gekeken naar het jaarboek van de jaren voor je en nagedacht over welke jaarboek inhoud je zou willen adopteren, nietwaar? Er zijn altijd een paar klassiekers: portretten van alle studenten, verslagen, afstudeerreizen, hitlijsten, enzovoort. Verzamel ideeën en themawensen in een vroeg stadium, zodat je alles nog kunt uitvoeren.

Lay-outs en sjablonen

In de Jilster Editor heb je toegang tot onze sjablonen. Naast jaarboek vind je ook andere onderwerpen. Wees niet bang om contact op te nemen. Alle tijdschrift lay-outs kunnen worden aangepast aan elk thema – belooft. Voor elke afzonderlijke pagina van jouw jaarboek kun je de lay-out individueel toewijzen. Zo kun je de pagina’s zo vaak als je wilt dupliceren. Natuurlijk kun je ook je eigen ontwerpideeën toevoegen. De Jilster Editor is een grafisch programma dat talloze creatieve mogelijkheden biedt. De bediening is intuïtief, dus probeer het maar eens.

Samenwerken

Je hebt niet veel nodig om deel te nemen aan het jaarboek-project: een computer en een internetverbinding. Zo kan elke redacteur werken van waar hij of zij toevallig ook is. Je kunt ook tegelijkertijd in de redactie werken en jouw jaarboek zin voor zin, foto voor foto laten groeien. En op deze manier groeit je samenhang ook pagina voor pagina.

Je betaalt alleen wat je krijgt

Je kunt de Jilster Editor gratis gebruiken om jouw jaarboek te ontwerpen. Pas dan, wanneer je de printorder plaatst of een PDF koopt, ontstaan er voor jou kosten.

Probeer Jilster gratis en ontdek de vele mogelijkheden die de editor je biedt. Als je vragen heeft – over het ontwerp, technische problemen in de redactie, drukwerk, etc. – neem dan contact op met onze klantenservice rechtsonder.

We kijken er naar uit om van jou te horen.