‘Ik heb zoveel meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven.’ Heb jij dat ook wel eens gedacht? Maar kan je niet schrijven of laat je geheugen je in de steek? Humanitas is een project begonnen, waarbij iemands levensverhaal wordt verwerkt in een tijdschrift. Het Menzisfonds heeft het project beloond met een bijdrage van 5000,00 euro. Wil jij ook wel zo’n levenstijdschrift laten maken? Lees hier meer.

Wat is jouw verhaal?

Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Ook jij. Ingrijpende gebeurtenissen, vreugdevolle en verdrietige ervaringen, in ieders leven komen ze voor. Ze vormen een schat aan waardevolle herinneringen. Wil je die vastleggen? Voor jezelf, voor de kinderen of de kleinkinderen? In een levenstijdschrift krijgt jouw verhaal een tastbare vorm. En met een foto van jou als schattige peuter of knappe student(e) op de cover, maak je het plaatje helemaal compleet! 

Het delen waard

Een levenstijdschrift kan iemand laten stralen. Het levenstijdschrift is een op maat gemaakte glossy over één persoon. Het vertelt het verhaal van iemands leven, zijn of haar herinneringen op een manier die past bij zijn of haar situatie en levensstijl. Het mooie is dat het ook gebruikt kan worden door familie, eventuele verzorgenden en vrijwilligers om met mensen in gesprek te raken. En het is ook nog eens een mooi geschenk voor de hoofdpersoon en de familie. 

Hoe werkt het? 

Een vrijwilliger verzamelt aan de hand van een vragenlijst materiaal voor het levenstijdschrift samen met jou, jouw partner, familie en eventueel vrienden en buren. Het verzamelde materiaal wordt vervolgens verwerkt in een daarvoor ontworpen format. Bij de verwerking van gegevens en de opmaak van het levenstijdschrift wordt de vrijwilliger ondersteund door de hoofdredacteur namens Humanitas. 

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van de vrijwilliger. Dankzij de stichtingen Pak An en RCOAK ontvang je bij bestelling een gratis PDF van je tijdschrift. 

Wil jij ook het verhaal van je leven vertellen? Neem dan gerust contact op met Jacqueline Kremer. Zij vertelt je graag meer hierover. 

Contactgegevens:

Jacqueline Kremer

Tel: 06-12389751

j.kremer@humanitas.nl