Bij het ontvangen van je tijdschrift wil je natuurlijk dat deze er perfect uit ziet. Tijdens het doorbladeren van het tijdschrift wordt het oog automatisch naar het beeld getrokken en daarna pas naar de tekst. Afbeeldingen worden altijd gezien en zijn dan ook de eyecatcher voor het verhaal. Een goede reden om hier wat extra aandacht aan te schenken!

Hoe kies je de juiste afbeeldingen?

Hoe mooi jouw afbeeldingen gedrukt worden in het tijdschrift hangt af van het formaat en het aantal pixels in de afbeeldingen. Het is belangrijk dat de afbeeldingen die jij wilt gebruiken van hoge kwaliteit zijn. Het groter plaatsen van een afbeelding zorgt namelijk voor kwaliteitsverlies en kan zorgen voor een korrelig resultaat.

tips-tricks-afbeelding-kwaliteit-sterren

Tip voor cover: Denk aan de cover van een verjaardagstijdschrift of huwelijkstijdschrift. Het is belangrijk dat de afbeelding voldoende kwaliteit heeft zodat je het paginavullend kunt plaatsen. Dat maakt de cover extra mooi!

Om een korrelige afbeelding te voorkomen is het handig om constant de kwaliteit in de gaten te houden. In onze editor hebben wij een handige tool ontwikkeld, die aangeeft wanneer de afbeelding bruikbaar is en wanneer niet. Zo weet je altijd waar jij aan toe bent.

Hoe kom ik aan afbeeldingen van groot formaat? 3 tips!

Tip 1: Google

Wist je al dat je in Google de zoekresultaten kunt filteren? Zo kun je precies aangeven naar welk type afbeelding je op zoek bent!

Google’s zoekhulpmiddelen geeft jou de gelegenheid om snel en eenvoudig een overzicht te creëren van jouw gewenste afbeeldingen. Hierbij heb je niet alleen de mogelijkheid om op grootte te zoeken, maar ook op bijvoorbeeld kleur of bestandsnaam. Handig!

Let op: De meeste Google afbeeldingen hebben auteursrechten en mogen daarom niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Tip 2: Eigen fotografie

Eigen fotografie is natuurlijk een stuk persoonlijker en daarmee extra leuk!

Afhankelijk van de instellingen van de camera, worden zelfgemaakte foto’s over het algemeen op groot formaat opgeslagen en zijn daarmee prima te gebruiken in jouw magazine.

Ben je van plan om zelf een fotoreportage te schieten met je eigen camera? Dan is het handig om eerst de instellingen te controleren en, indien nodig, de camera in te stellen op een hoge resolutie.

 

Tip 3: Online beeldbanken

Je kunt ook gebruik maken van online beeldbanken, zoals Pixabay en Pexels. Op deze websites delen fotografen en illustratoren hun werk met ons. Deze afbeeldingen zijn gratis te downloaden in diverse formaten en daarnaast volledig rechtenvrij!

Kies de juist afbeeldingen voor je tijdschrift tip gebruik pixabay Jilster

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie