Wil je wel eens achter de schermen kijken en zien hoe je Jilster tijdschrift wordt gemaakt? De Jilster team leden Mariël, Diandra, Hang, Rob en Pamela gingen op excursie naar De Budelse, onze vaste drukker. Kijk mee!

Drukkerij de Budelse ligt in Budel, zo’n 45 minuten rijden vanaf ons kantoor in Bennekom. Er wordt van alles gemaakt: verpakkingen, folders, boekomslagen, en vooral ook: glossy’s en tijdschriften! De Jilster team leden bekeken de verschillende printers die voor al die producten nodig zijn. Er zijn printers voor dunner en dikker papier, voor zwart-wit en kleuren druk.

Tijdschrift printers

En natuurlijk bekeken de teamleden ook de printers waarop de Jilster tijdschriften worden gemaakt. Deze printers zijn gigantisch groot, het is meer een printstraat!

 

zo wordt tijdschrift gemaakt printers medewerkers

Het leuke is dat Pamela net een zelfgemaakt tijdschrift had besteld. Speciaal voor haar werd haar tijdschrift ter plekke gedrukt.

zo wordt tijdschrift gemaakt lamineren snijden

De vouw en snijmachine
Een grote printer vouwt en lijmt vervolgens de gedrukte pagina’s. Daarna worden de tijdschriften gesneden op precies het juiste formaat (Herinner je je nog die twee stippellijntjes in de redactieruimte?).

zo wordt tijdschrift gemaakt snijlijnen snijden

De twee stippellijntjes en het resultaat voor en na het snijden

En hier krijgt Pamela het tijdschrift voor haar moeders 50e verjaardag overhandigd. Keurig in verzend verpakking. En blij dat ze ermee is! (Haar moeder ook trouwens).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie