“Wat ons vooral gedreven heeft is de warme vriendschap en liefde die wij voor Cindy voelen, allemaal, stuk voor stuk, los van elkaar.”

 

Maaike van Gogh, Rian Kouwenberg en Wendy Dillen hebben in samenwerking met 17 andere vrouwen een bruiloftsglossy voor hun vriendin Cindy Huijberts gemaakt. Zij is in oktober van dit jaar met Marijn van Amelsfort in het huwelijksbootje gestapt.

De taakverdeling

Maaike: “Samen met Rian en Wendy was ik eindverantwoordelijke van het tijdschrift ‘Cindy’. Wendy heeft aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven gestudeerd en heeft zich daarom met name over de vormgeving van het tijdschrift gebogen. Rian heeft de contacten gelegd en onderhouden en ikzelf was de geluksvogel die Marijn en de kinderen mocht interviewen!
We hebben alle vriendinnen, Marijn en de kinderen dezelfde vragen laten beantwoorden. Die vragen gingen over Cindy. Vervolgens heeft Wendy de antwoorden in het tijdschrift verwerkt.”

Dit waren de vragen:

  1. Waar ken je Cindy van?
  2. Beschrijf Cindy in één woord.
  3. Wat voor bruidsjurk denk je dat Cindy draagt tijdens haar bruiloft?
  4. Met welke bekende persoon zou Cindy wel een beschuitje willen eten?
  5. Wat heb je het laatste met Cindy gedaan/wat hebben jullie besproken?
  6. Waarom passen Marijn & Cindy zo goed bij elkaar?

Over de coverfoto

“Er is behoorlijk wat discussie geweest over hoe de voorpagina eruit moest komen te zien. Allerlei ideeën gingen over tafel maar uiteindelijk was Wendy’s voorstel de beste. Zij stelde voor om met een foto van Cindy in een bruidsjurk de cover te sieren. Maar hoe konden we zoiets organiseren zonder dat Cindy argwaan zou krijgen? Uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen om Cindy bij haar vrijgezellenfeest in de oude trouwjurk van Rian te hijsen en daarvan een paar foto’s van te schieten. Daaruit hebben we de meest aansprekende foto gekozen voor op de cover.”

Samenwerken via de chat

“Het online programma van Jilster lijkt erop te zijn ingericht om met elkaar samen aan een tijdschrift te werken. We hebben meerdere malen gebruik gemaakt van de optie waarmee je via de chat informatie met elkaar kunt uitwisselen. Ook heeft Wendy het tijdschrift voornamelijk opgebouwd met de sjablonen uit het online programma. Deze heeft ze naar eigen smaak bewerkt en in het tijdschrift geplaatst.”

De reacties

“We hebben Cindy (en ook een beetje Marijn) het tijdschrift op de dag van de bruiloft cadeau gedaan. Dit was een bijzondere gebeurtenis, die ik niet snel meer zal vergeten. Het was een echt kippenvelmoment! Cindy’s ontroering zorgde ervoor dat er bij ons allemaal de tranen in de ogen sprongen. In de toekomst wil ik daarom ook zeker nog eens een tijdschrift met Jilster maken.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie