Je poster opslaan en publiceren

Veelgestelde vragen

Opslaan en publiceren

Wat is het verschil tussen ‘opslaan’ en ‘publiceren’?

Zolang je nog bezig bent met de opmaak van je pagina, kun je deze tussentijds opslaan. Klik regelmatig op de knop ‘opslaan’ om je voortgang tussentijds te bewaren. Op het moment dat je pagina definitief klaar is, kun je deze publiceren. Je pagina wordt dan omgezet naar drukwerkkwaliteit.

Voordat je het tijdschrift kunt bestellen, moeten alle pagina’s gepubliceerd worden. Als een pagina gepubliceerd is, verschijnt er een groen vinkje bij de pagina in het paginaoverzicht. Je kunt een pagina zo vaak publiceren als je wilt. Publiceren betekent niet dat je pagina of tijdschrift zichtbaar wordt op de website van Jilster.

Kost publiceren van een pagina veel tijd?

Dat is afhankelijk van de snelheid van je verbinding en of je een krachtige computer gebruikt. Per pagina kan het enkele minuten kosten voordat alle data zijn verzonden naar de server. Heb je veel pagina’s gemaakt? Dan is het handig om de pagina’s die al klaar zijn alvast te publiceren.

Je kunt het publiceren van de pagina’s ook verdelen. Vraag je medehoofdredacteuren of zij ook een paar pagina’s gereed willen maken vanaf hun computer.

Het lukt mij niet om een pagina op te slaan. Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk staat er een tekst op de pagina waarin een bijzonder karakter voorkomt, zoals een speciaal teken of een emoticon. Bijvoorbeeld een hartje of een smiley. Ons lettertype herkent deze karakters niet en kan daardoor de pagina niet opslaan. Verwijder het karakter uit de tekst om de pagina op te slaan.

Let op: Als je de pagina niet kunt opslaan en deze probeert te publiceren, is er een kans dat de pagina stuk gaat. Je kunt deze na het publiceren niet meer aanpassen.

Ik heb mijn pagina gepubliceerd, maar als ik deze wil bewerken is de pagina leeg/wit. Hoe kan dit?

Mogelijk heb je op deze pagina een tekst staan waarin een bijzonder karakter, zoals een speciaal teken of een emoticon, staat. Bijvoorbeeld een hartje of een smiley. Ons lettertype herkent deze karakters niet en kan daardoor de pagina niet opslaan. Hierdoor veroorzaakt het publiceren een witte pagina. Excuses hiervoor.

Zolang de gepubliceerde pagina niet opnieuw opgeslagen of gepubliceerd wordt, blijft deze zichtbaar in het tijdschrift en zal op deze manier gedrukt worden in het tijdschrift.

Wil je toch graag aanpassingen doen aan de pagina? Dan dient de pagina opnieuw opgemaakt te worden. Het is ook mogelijk om een hoge resolutie pdf (300dpi) van de betreffende pagina op te vragen. Hier kun je eventueel foto’s, teksten en kleurvlakken overheen plaatsen. Neem in dat geval even contact op met onze klantenservice.

Als ik mijn pagina’s publiceer, wordt deze dan openbaar getoond aan anderen?

Nee, publiceren betekent niet dat je pagina of tijdschrift zichtbaar wordt op de website van Jilster. Op het moment dat je jouw pagina publiceert, wordt deze omgezet naar drukwerkkwaliteit.

Ik wil de paginavolgorde wijzigen, maar ik heb alles al gepubliceerd. Is dit nog mogelijk?

Ja dat kan. Na het publiceren kan de paginavolgorde nog gewijzigd worden. De pagina’s hoeven niet opnieuw gepubliceerd te worden.