Een bevalling is de enige

Blind Date, waarvan je

zeker weet dat je de liefde

van je leven ontmoet

Pinterest

 

In Amerika is het een jarenlange traditie: het organiseren van een Sweet 16. Met dank aan tv-zender MTV zijn we duizenden voorbeelden aan tienermeisjes rijker. Doorgaans verwende tienermeisjes met een te rijke papa en mama. Maar hoe geef je in Nederland een onvergetelijk feestje zonder auto’s te geven? Mama’s en papa’s let goed op!

Een (on)betaalbaar cadeau

Geen auto, maar een tijdschrift als (on)betaalbaar cadeau dat jaren meegaat! In een wereld die vooral gericht is op consumeren, is dit een mooie manier om aan je kind te laten zien wat er vooral belangrijk is in het leven. Familie, vriendschap en liefde.

Betrek ook andere familieleden, vrienden en kennissen bij het maakproces. Laat iedereen bijvoorbeeld zelf een pagina opmaken met tekst en foto’s. Zo kunnen de mooiste verhalen, waardevolle herinneringen, leuke foto’s en grappige anekdotes worden gebundeld in een persoonlijk tijdschrift.

Tips voor de inhoud van je tijdschrift

Heb je zelf al een idee voor het tijdschrift of weet je nog niet zo goed hoe te beginnen? Laat je inspireren door deze tips!

  • Zijn de oude diploma’s (fotostrikdiploma, zwemdiploma(‘s), schooldiploma, etc.)
    en tekeningen bewaard gebleven? Scan deze in en voeg ze toe aan het tijdschrift.
  • Stel een rubriek op met foto’s van baby tot nu.
  • Plaats een foto van zijn of haar geboortekaartje of scan deze ook in. Laat het geboortetekstje terugkomen in het tijdschrift.
  • Voeg een pagina toe met de dingen die je kind bezighouden; hobby’s en passies.
  • Schrijf een grappige anekdote over hoe de bevalling verliep.
  • Maak een opsomming van wat er op zijn of haar geboortedag gebeurde in de wereld. Met interessante historische feiten, wat voor weer het was, welke bekende mensen ook op die dag zijn geboren, en ga zo maar door.
  • Stel een lijst samen met de dingen die een 16-jarige voor de wet mag doen en beslissen. Of waar hij of zij juist nog geen recht op heeft!

“Sweet 16 party”

Naast het geven van een tijdschrift kan je natuurlijk ook nog een vette “Sweet 16 party” organiseren! Als verrassing of gewoon lekker samen met je bijna volwassen kind. Ja, ja, waar blijft de tijd! Er kan een thema gekozen worden, zodat het feest volledig in stijl is. Lees ook: Een onverwachts en onvergetelijk surprisefeest organiseer je zo