Je bent net twee weken met vakantie geweest. Volledig uitgerust en helemaal zen keer je huiswaarts. Maar dan kom je thuis en voor je het weet zit je weer in het ritme van alledag. Binnen no time gaat alles back to normal. Het is bijna alsof je niet bent weggeweest. Wil jij dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Maak een eigen tijdschrift met foto’s en verhalen over de vakantie en blik zo op ieder gewenst moment terug op de fijne momenten die je onderweg hebt beleefd. 

Nieuwe pagina’s voor jouw vakantieglossy

Klinkt goed, denk je bij jezelf, maar hoe krijg ik het tijdschrift gevuld? Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn! Je kunt namelijk gebruik maken van lay-outs die wij al voor je hebben gemaakt. In het ontwerpprogramma van Jilster zijn sinds kort NIEUWE PAGINA’S te vinden die geheel in de stijl van een vakantieglossy zijn opgemaakt. Kies een lay-out die je aanspreekt en pas alleen de tekst en foto’s aan. En voilà, je pagina is af. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanaf een blanco pagina te beginnen. 

Zet het naar eigen hand

Schrijf over de bijzondere dingen die je hebt meegemaakt. Dat je hebt gedoucht is niet zo heel interessant, want dat doe je thuis ook. Wel wetenswaardig is dat je je gewassen hebt in een rivier bij gebrek aan een douche. Of dat de campingdouches alleen op muntjes werkten. Klik hier voor meer schrijftips. 

Inspiratie & tips

Breng je reisverhalen tot leven met foto’s en tekeningen. Maak bijvoorbeeld een fotocollage in polaroid stijl met mooie foto’s van je reisbestemming(en) en plaats het routekaartje van je vakantie als spread op twee pagina’s. Je reisroute kun je eenvoudig uitstippelen met Google Maps en deze als afbeelding uploaden in het ontwerpprogramma van Jilster.

Tijdens het doorspitten van de foto’s zul je zien dat er vanzelf meer herinneringen aan de vakantie naar boven komen. Vergeet niet de meest memorabele momenten te benoemen. De plekken waar je de meeste foto’s hebt gemaakt zullen vaak ook de momenten zijn geweest die voor jou het meest van betekenis waren. Dit kunnen ook momenten van tegenslag zijn geweest, zoals een gemiste vlucht, een lekke band of een slechte accommodatie. Vaak zijn dit de herinneringen waar je later het hardste om moet lachen. 

 

Bekijk hier het nieuwe sjabloon van de vakantieglossy.