Altijd al je eigen kookboek willen maken?

Ik wel. 100%. Mijn eigen kookboek met daarin al mijn lievelingsrecepten. De familierecepten voor altijd bewaard. Oma’s boerenkool met sambaljus en zoete ui, de zandkoekjes van mijn oudtante, de kippastei van mijn moeder en de Thanksgiving Turkey van mijn Canadese familie. Uit mijn overload aan kookboeken heb ik nog lang niet alles gemaakt. Ik heb wel zo mijn go-to recepten. Hoe fijn zou het zijn om al mijn favoriete recepten hieruit te bundelen in één persoonlijk kookboek.
Misschien nóg leuker om elk recept dan een klein beetje te verbeteren. Je eigen hand eraan te leggen. Een beetje van jezelf en een beetje van… Jamie, Donna Hay of Ottolenghi.
Je hoeft je dan niet meer af te vragen in welk kookboek het originele recept stond; je hebt alles in 1 single source of truth. Jouw eigen kookbijbel, jouw silver spoon, jouw El Bulli.

Na een dinertje wordt vaak de vraag gesteld ‘ohhh, mag ik het recept?’. Als dit niet alleen uit beleefdheid is, dan is het zeker de moeite waard deze te bewaren, zodat je die heerlijke maaltijd nog eens kan bereiden. Vaak genoeg verdwijnt zo’n recept in de Whatsappgeschiedenis of komt deze verfomfaaid uit een gewassen broek. Gebeurt mij in elk geval vaak zat. Sinds ik bij Jilster werk, doe ik het anders. Ik verzamel deze recepten in een online creatie en nodig de chef zelf uit in Jilster.

Zo kun je met Jilster zelf je eigen kookboek maken.

Samen is natuurlijk alles leuker, dus nodig je familie, je eetclub en je Indonesische buurvrouw uit en verzamel samen heerlijke recepten. Hoe dan?
Mijn plan de campagne was als volgt:

1. Maak een creatie aan in Jilster
2. Geef het een culinaire titel
3. Zet het sjabloon klaar of geef jouw redacteuren de vrije hand
4. Nodig jouw kookbuddies uit
a. Vul de emailadressen in (stap 1)
b. Wijs 1 of meerdere pagina’s toe (stap 2)
c. Schrijf een persoonlijke tekst als uitnodiging (in stap 3)
d. Geef structuur: Kies een thema (wereldkeukens, healthy, vega(n)), easy & lazy,
verdeel de taken en geef een deadline.
5. Bestel een proefdruk
6. Deel online of bestel fysiek.

Ik heb er trek in, jullie ook?