Ben je bezig met het maken van een tijdschrift en wil je hier meer variatie in brengen? Al gedacht aan het maken van een kruiswoordpuzzel die je in je tijdschrift plaatst? Op het internet kun je heel eenvoudig en gratis je eigen kruiswoordpuzzel genereren. Maak zo een leuke kruiswoordpuzzel over het aanstaande bruidspaar, de jarige of een onderwerp dat aansluit bij het tijdschrift dat je maakt. Gaat je tijdschrift bijvoorbeeld over mode, dan kun je een kruiswoordpuzzel maken met begrippen uit de modewereld.

Over de kruiswoordpuzzel

Iedereen kent ‘m wel; de kruiswoordpuzzel! Deze puzzel is razend populair in kranten en tijdschriften. Door in een patroon van vakjes de letters van woorden in te vullen, is de puzzel op te lossen. De antwoorden kunnen worden gegeven aan de hand van omschrijvingen.

 

Wist je dat het langste woord dat ooit in een kruiswoordpuzzel stond
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is! Dit 58-letterwoord is de naam van een dorp in Wales, Groot-Brittannië. Weet jij hoe je het moet uitspreken!?


Doe het zelf!

De kruiswoordpuzzel is een leuke toevoeging aan je tijdschrift. Stel dat je bezig bent met een tijdschrift als verjaardagscadeau voor één van je familieleden of vrienden, dan kun je een kruiswoordpuzzel over diegene maken. Een andere optie is om een kruiswoordpuzzel over het aanstaande bruidspaar te maken. Hiervan is ook een sjabloon te vinden in ons online bewerkingsprogramma die je zou kunnen gebruiken. Eenvoudig je eigen kruiswoordpuzzel maken kan hier: edtools.mankindforward.com/crosswords

Voorbeelden

1- Onderwijs
Ben je een leerling en werk je samen met klasgenoten aan een tijdschrift? Maak je een tijdschrift over mode, dan kun je een kruiswoordpuzzel maken met woorden die met dat thema te maken hebben. Bijvoorbeeld: modeontwerper, poseren, katoen, etc..
Zie hieronder een voorbeeld.

 

2- Huwelijk
Je kunt ook een kruiswoordpuzzel maken over het aanstaande bruidspaar. Met vragen als: waar heeft het bruidspaar elkaar voor het eerst ontmoet en wat is de naam van de vader van de bruid? Zie hieronder een voorbeeld.

Veel plezier met het vinden van de juiste woorden!