Nieuw tijdschrift starten

Veelgestelde vragen

Pagina’s en nummering

Kan ik het aantal pagina’s later nog aanpassen?

Ja, je kunt altijd het aantal pagina’s in je tijdschrift of boek nog aanpassen.

Vanwege het productieproces van het tijdschrift of boek bestaat het aantal pagina’s altijd uit een veelvoud van vier. Je kunt daarom alleen vier pagina’s toevoegen of verwijderen.

Waarom bestaat het aantal pagina’s van mijn tijdschrift uit veelvoud van vier?

Vanwege het productieproces van het tijdschrift bestaat het aantal pagina’s altijd uit een veelvoud van vier. Je pagina’s worden namelijk dubbelzijdig op grote A3 vellen gedrukt en dubbelgevouwen tot een tijdschrift. Op één A3-vel gaan vier A4 pagina’s.

Ben je benieuwd hoe de productie van jouw tijdschrift of boek eruit ziet? In deze video laten we het zien!

Hoe kan ik een pagina verwijderen?

Vanwege het productieproces van het tijdschrift of boek gaat het verwijderen van je pagina’s altijd in een veelvoud van vier. Plaats de pagina’s die je wilt verwijderen achterin het tijdschrift door de volgorde van de pagina’s aan te passen. Hoe je dit doet laten we je hier zien. Verwijder vervolgens de laatste vier pagina’s van je tijdschrift.

Let op: pagina’s die verwijderd worden kunnen niet meer teruggehaald worden.

Ik wil minder dan vier pagina’s toevoegen of verwijderen. Kan dit ook?

Vanwege het productieproces van het tijdschrift of boek gaat het verwijderen en toevoegen van pagina’s altijd in een veelvoud van vier. Het is dus niet mogelijk om drie of minder pagina’s te verwijderen of toe te voegen.

Waar komt pagina 2 in het tijdschrift?

De cover (omslag) wordt gezien als de eerste pagina van je tijdschrift of boek. Pagina 2 komt op de achterzijde van de omslag (cover) en is dus de eerste pagina die je ziet als je het tijdschrift openslaat. De even pagina’s (2, 4, 6, etc.) vind je links in het tijdschrift en de oneven pagina’s (3, 5, 7, etc.) rechts.

Hoe verplaats / kopieer ik een pagina naar de cover of naar de achterpagina?

Het verplaatsen van een ‘gewone’ pagina naar de cover of achterpagina is niet mogelijk met de knop ‘volgorde wijzigen’. Een ‘gewone’ pagina kun je op de voor- of achterzijde plaatsen door deze te openen in het online ontwerpprogramma. Klik vervolgens op de knop ‘eigen pagina’s’, linksboven het programma, en selecteer de pagina die je wilt plaatsen op je voor- of achterpagina. Sla de pagina op.

Kan ik de paginavolgorde nog aanpassen nadat ik de pagina’s heb gepubliceerd?

Ja, dat kan. Je kunt altijd de paginavolgorde aanpassen. Hoe je dit doet laten we je hier zien. Het publiceren van de pagina’s (groen vinkje) heeft hier geen invloed op.

Een redacteur die is toegewezen aan een pagina verhuist met de paginavolgorde mee.

Kan ik de paginavolgorde aanpassen als nog niet alle redacteuren klaar zijn met hun pagina?

Ja, dat kan. De redacteuren zijn gekoppeld aan een pagina, niet aan een paginanummer. De redacteur verhuist dus gewoon mee met de pagina als je deze verplaatst binnen het tijdschrift.

Hoe kan ik naar de volgende pagina gaan om deze te bewerken?

In het paginaoverzicht van je tijdschrift kun je navigeren tussen de pagina’s. Als je een pagina aan het bewerken bent en je wilt met de volgende aan de slag, sluit je het online ontwerpprogramma af en open je de volgende pagina vanuit het paginaoverzicht.

Kan ik paginanummering toevoegen aan het tijdschrift?

Ja, dat kan. Het is mogelijk om automatisch paginanummering toe te voegen aan je tijdschrift. Deze optie vind je onder de instellingen van je tijdschrift en kun je handmatig aan- en uitvinken. Hoe je dit doet laten we je hier zien. De paginanummering wordt altijd in het zwart afgedrukt.

Om technische redenen zie je deze automatische paginanummering niet in het voorbeeld. Bij het bewerken van de pagina zie je deze wél en ook in het geprinte tijdschrift zie je de paginanummers (uiteraard alleen als je deze mogelijkheid bij ‘instellingen’ hebt aangevinkt).

Let op: Het is helaas niet mogelijk om de automatische paginanummering te krijgen in de pdf of in het online magazine. Mocht je dat wel willen dan kan je zelf handmatig op iedere pagina een nummer zetten.

Waar wordt de paginanummering getoond op de pagina?

Als je bij de instellingen van je tijdschrift de optie voor paginanummering hebt aangevinkt, komen de nummers van de pagina’s in de buitenste hoeken te staan: bij de even pagina’s staan deze links onderin, bij de oneven pagina’s vind je de paginanummering rechts onderin. De paginanummering wordt altijd in het zwart afgedrukt.

Let op: Om technische redenen zie je deze automatische paginanummering niet in het voorbeeld. Bij het bewerken van de pagina zie je deze wél en ook in het geprinte tijdschrift zie je de paginanummers (uiteraard alleen als je deze mogelijkheid bij ‘instellingen’ hebt aangevinkt).

Let op: Het is helaas niet mogelijk om de automatische paginanummering te krijgen in de pdf of in het online magazine. Mocht je dat wel willen dan kan je zelf handmatig op iedere pagina een nummer zetten.

Als ik een pagina bewerk ontbreekt een deel van de paginanummering (bijvoorbeeld: 1…). Wat moet ik doen?

Om technische redenen worden paginanummers vanaf pagina 10 niet volledig getoond in het online ontwerpprogramma. Hierdoor komen er puntjes (bijvoorbeeld: 1…) te staan in de paginanummering. Dit geldt echter alleen voor de voorvertoning in het online ontwerpprogramma. De paginanummering zal tijdens het drukken volledig en netjes op je pagina’s gedrukt worden.

Op de achterkant van mijn tijdschrift wordt een barcode getoond. Wordt deze ook geprint?

Ja, dit wordt ook geprint. De barcode bevat de kenmerken van het tijdschrift, zoals het ordernummer. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor de verwerking en verzending van je bestelling.

Kan ik de barcode op de achterkant van het tijdschrift verplaatsen of verwijderen?

Het is helaas niet mogelijk om de barcode te verwijderen en/of naar een andere positie te verplaatsen. De barcode bevat gegevens, zoals je ordernummer, die volgens een geautomatiseerd proces gescand worden in onze drukkerij. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor de verwerking en verzending van je bestelling.

Bewaren en verwijderen

Wat is de bewaartermijn van mijn tijdschrift?

Na het starten van je tijdschrift krijgt deze automatisch een bewaartermijn. Deze bewaartermijn is precies één jaar na het aanmaken van je tijdschrift.

Je kunt op ieder moment de bewaartermijn aanpassen tot maximaal één jaar in de toekomst. Voorbeeld: Op 15 augustus 2018 kan je de bewaartermijn van je tijdschrift aanpassen naar 15 augustus 2019.

Zo kun je dus altijd gratis je tijdschrift blijven gebruiken. Zo lang je maar wilt.

Als je de bewaartermijn niet aanpast dan wordt je tijdschrift automatisch verwijderd op de aangegeven datum. Je krijgt drie maanden en één maand voor de verwijderdatum een e-mail met een notificatie dat je tijdschrift binnenkort wordt verwijderd.

Hoe kan ik mijn tijdschrift verwijderen?

Je kunt je tijdschrift verwijderen in het tijdschriftenoverzicht door op het prullenbakje te klikken. Deze wordt getoond als je met je muis op de cover van je tijdschrift gaat staan. Ook in de instellingen van je tijdschrift vind je de mogelijkheid om deze te verwijderen.

Ik wil mijn account opheffen. Hoe doe ik dat?

Neem contact op met onze klantenservice om je account te laten verwijderen.